Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανοιχτή η παράταση για το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Τι είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανοιχτή η παράταση για το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Τι είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
Δε διευκρίνισε ωστόσο αν η παράταση θα αφορά το πέρας της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ή το πέρας του ίδιου του προγράμματος
Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα γέφυρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ σημείωσε το μεγάλο ενδιάφέρον για το πρόγραμμα σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο προηγούμενο πρόγραμμα όπου το ενδιαφέρον υπήρξε πολύ περιορισμένο.
Δε διευκρίνισε ωστόσο αν η παράταση θα αφορά το πέρας της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ή το πέρας του ίδιου του προγράμματος.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ως το τέλος του τρέχοντος μήνα ενώ το πρόγραμμα θα λήξει το Σεπτέμβριο του 2021 και δεν θα ξεπερνά τους 9 μήνες όποτε και η εκταμίευση.
Πιθανολογείται πάντως  πως η παράταση θα αφορά την κατάθεση των αιτήσεων καθώς η διάρκεια του προγράμματος είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς και θα λήξει τον  στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 με διάρκεια 9 μηνών από την έναρξη της εκταμίευσης.
Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν πλειστηριασμοί α κατοικίας για το 2020 μέχρι την ισχύ του νέου νόμου την 1.1.2021
Ας σημειωθεί πως αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή για το θέμα αυτό και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών πιστοποιώντας ότι είχε ακουστεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του bankingnews.
Μίλησε τέλος για τον ιδιωτικό φορέα σημειώνοντας πως δεν θα υπάρξουν εξώσεις σε ότι αφορά τους πιο αδύναμους.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης