Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία από εκεί που το έκοψε το 2016

Πέτσας: Έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία από εκεί που το έκοψε το 2016
Να σταματήσουν οι προκλήσεις και να γίνουν συζητήσεις για το μόνο θέμα, αυτό των θαλάσσιων ζωνών είπε ο κ.Πέτσας
Έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία από εκεί που το έκοψε η Άγκυρα το 2016 δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πάντως σημείωσε πως δεν αρκεί μόνο η απόσυρση του Oruc Reis στην Αττάλεια, αλλά πρέπει η Τουρκία να δείξει ότι αυτά που λέει περί διαλόγου, τα εννοεί.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην απόσυρση του Oruc Reis, ο κ.Πέτσας είπε ότι η τουρκική αυτή κίνηση οφείλεται μεταξύ άλλων στην πλήρη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας στην Ευρώπη και διεθνώς σε συνδυασμό με το πακέτο κυρώσεων που για πρώτη φορά βρίσκεται στο τραπέζι της Ευρώπης.
Όπως υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, η Αθήνα δεν προσδοκά τις κυρώσεις, αλλά θέλει να λυθεί το θέμα, να σταματήσουν οι προκλήσεις και να γίνουν συζητήσεις για το μόνο ζήτημα που υπάρχει, δηλαδή την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
«Κάνουμε ό,τι πρέπει για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο», τόνισε ο κ. Πέτσας εξηγώντας ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και οι σκέψεις και συζητήσεις για αλλαγές στη θητεία.
Όπως είπε έχουν μειωθεί οι νεότεροι και είναι ένα ζήτημα το 18, ένα ζήτημα είναι η διάρκεια της θητείας, που πρέπει να συζητηθεί χωρίς ταμπού, «αλλά όλα αυτά είναι συνάρτηση της τουρκικής προκλητικότητας».
«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε στη φάση της απόφασης αλλά κάποια ταμπού θέματα πρέπει να τεθούν όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξωτερικές απειλές. Μετά τη συζήτηση θα παρθούν οι αποφάσεις όχι ερήμην της κοινωνίας, αλλά μαζί με την κοινωνία» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.
Για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για την πιο εμφατική παρέμβαση για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και της μεσαίας τάξης που έχει γίνει τα τελευταία πολλά χρόνια.
Για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που είναι μια προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, τόνισε πως έρχεται πιο μπροστά για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους επαγγελματίες και τους αγρότες ενώ η κατάσταση θα αξιολογηθεί για το δημόσιο και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί έως το τέλος της τετραετίας.
Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ.Πέτσας είπε ότι εφόσον δούλεψε η κυβέρνηση προχώρησε σε δεύτερο και τρίτο πρόγραμμα και έρχεται το τέταρτο.
«Δίνει 1,4 δισ. ευρώ ρευστότητα σε επιχειρήσεις όπου δεν θα μπορούσαν να την έχουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης