Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής στόχος της Google για πλήρη αξιοποίηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030

tags :
Πρωτοφανής στόχος της Google για πλήρη αξιοποίηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030
"Είμαστε ένας μικρός παίκτης σε αυτό, αλλά μπορούμε να δώσουμε ένα παράδειγμα" δήλωσε ο CEO, Sundar Pichai μετά τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στις ΗΠΑ
Η Google της Alphabet Inc. στοχεύει να τροφοδοτήσει τα κέντρα και τα γραφεία της αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της στο Reuters, καθιστώντας την έτσι ως τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο που δεσμεύεται να απορρίψει την παραγωγή άνθρακα και φυσικού αερίου.
Ο εν λόγω στόχος, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Sundar Pichai, θα αναγκάσει την Google να προχωρήσει πέρα από τον κανόνα της τεχνολογικής βιομηχανίας για την αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
Μια δράση που σηματοδοτεί τεχνολογικές και πολιτικές εξελίξεις.
«Το πρόβλημα είναι τόσο τεράστιο, πολλοί από εμάς πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο και να ορίσουμε λύσεις», δήλωσε ο Pichai.
"Είμαστε ένας μικρός παίκτης σε αυτό, αλλά μπορούμε να δώσουμε ένα παράδειγμα".
Οι πυρκαγιές που καίνε τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα (Σεπτέμβριος 2020) έχουν αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αλλαγή του κλίματος, δήλωσε ο Pichai και η Google θέλει να δώσει περισσότερη προσοχή σε αυτό το θέμα μέσω ενός νέου στόχου.
Οι αιολικές, ηλιακές και άλλες ανανεώσιμες πηγές αντιπροσώπευαν το 61% της παγκόσμιας ωριαίας χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από την χρήση της Google πέρυσι (2019).
Η αναλογία ποικίλλει ανάλογα με τις εγκαταστάσεις.
Ωστόσο, η Google, η οποία καταναλώνει ελαφρώς περισσότερη ισχύ ετησίως παγκοσμίως από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στο Ντελαγουέρ, δηλώνει αισιόδοξη ότι μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης