Επαναφορά του Ελλάκτωρα πάνω από 1 ευρώ – Πρώτος σε άνοδο (+10%) στον FTSE 25

Επαναφορά του Ελλάκτωρα πάνω από 1 ευρώ – Πρώτος σε άνοδο (+10%) στον FTSE 25
Υψηλή μεταβλητότητα έχει καταγράψει λόγω φημών η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Από τα 1,08 ευρώ στα 0,82 ευρώ και τώρα στα 1,03 ευρώ
Συνεχίστηκε η… αλλαγή πορείας για τη μετοχή της Ελλάκτωρ μετά την πτώση που προκάλεσαν οι φήμες και κάποια δημοσιεύματα στη μετοχή, την προηγούμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή λόγω των δημοσιευμάτων υποχώρησε μέσα σε δύο μέρες από τα 1,08 ευρώ στα 0,82 ευρώ.
Τα 0,82 ευρώ αποτελούν σημαντική στήριξη για τη μετοχή και επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της 9/9 με αποτέλεσμα την ίδια μέρα μετά την καταγραφή του συγκεκριμένου χαμηλού, ο τίτλος να αντιδράσει και να κατευθυνθεί στα 0,95 ευρώ.
Σήμερα έκλεισε στο υψηλό της ημέρας +10,01% στα 1,05 ευρώ με όγκο συναλλαγών 857 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 225 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η διοίκηση αντέδρασε άμεσα στα δημοσιεύματα και με μία αναλυτική ανακοίνωση απάντησε σε όλα.
Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα του Bankingnews, η φημολογία συντηρήθηκε αφενός από τη στάση των τραπεζών που καθυστερούν να αποσαφηνίσουν τον τρόπο χρηματοδότησης του Άκτωρα και αφετέρου από την παρουσία της Alvarez and Marsal, η οποία πραγματοποιεί έλεγχο πιστοποίησης στον Άκτωρα.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με ορισμένα άστοχα δημοσιεύματα είχαν διαμορφώσει ένα αρνητικό κλίμα για τη μετοχή του Ελλάκτωρα.

Δανεισμός Άκτωρα και τι μέλλει γενέσθαι στον Ελλάκτωρα

Εκ των βασικών δανειστών του Ελλάκτωρα είναι η Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς, με την Εθνική μάλιστα να έχει χορηγήσει τα 200 εκατ. από τα 800 εκατ. εγγυητικών επιστολών του ομίλου Ελλάκτωρα.
Τι νεότερο υπάρχει;
Ένα σενάριο που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το εξής:
Ο Ελλάκτωρας να εισφέρει κεφάλαια στον Άκτωρα, θεωρούμε δεδομένο ότι θα συμβεί.
Ο Ελλάκτωρας να συνάψει συνεργασία με κάποιο διεθνές fund το οποίο θα χρηματοδοτήσει τον Άκτωρα και ο Ελλάκτωρας να μην δανειστεί από τις ελληνικές τράπεζες.
Εν συνεχεία οι τράπεζες να προχωρήσουν σε κάποιες ρυθμίσεις με τις εγγυητικές επιστολές που φθάνουν τα 800 εκατ. και της Εθνικής τα 200 εκατ… ανανεώνοντας κάποιες παλαιές που λήγουν καθώς και κάποια άλλα μέτρα.
Εν τω μεταξύ τις τελικές τους αποφάσεις για τον Άκτωρα – Ελλάκτωρα οι τράπεζες θα τις λάβουν τέλη Σεπτεμβρίου οπότε θα έχει παραδοθεί το πόρισμα Alvarez and Marsal που ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία του Άκτωρα συνολικά….
Το πόρισμα αναμένεται 24 Σεπτεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS