Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσοίωνη πρόβλεψη μετά τα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - Στο κόκκινο ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία – Στους 926 χιλ. οι νεκροί, στα 29 εκατ. τα κρούσματα

Δυσοίωνη πρόβλεψη μετά τα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - Στο κόκκινο ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία – Στους 926 χιλ. οι νεκροί, στα 29 εκατ. τα κρούσματα
Ινδία, Βραζιλία και οι ΗΠΑ οι χώρες που βρίσκονται στο κόκκινο – Καλύτερη η εικόνα σε Κίνα, Αυστραλία - Μπροστά τα δύσκολα για την Ευρώπη
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταγράφει η ασυγκράτητη πορεία μετάδοσης του κορωνοϊού ανά τον κόσμο, καθώς το τελευταίο 24ωρο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναφέρθηκαν 307.930 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, αριθμός – ρεκόρ μια και το προηγούμενο υψηλό ημέρας είχε καταγραφεί στις 6 Σεπτεμβρίου (306.857 κρούσματα), με την Ινδία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ να βρίσκονται πραγματικά στο κόκκινο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα προσεγγίζουν τα 29 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα μισά εντοπίζονται στην αμερικανική ήπειρο, τη στιγμή που οι προβλέψεις για την εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι εφιαλτικές, καθώς μοντέλα από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον κάνουν λόγο ακόμα και για 415.000 με 600.000 νεκρούς έως τον Ιανουάριο.
Αντιθέτως καλύτερη είναι η εικόνα σε Κίνα και Αυστραλία, όπου η επιδημία φαίνεται να είναι σε ύφεση και υπό έλεγχο, αν και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως για παράδειγμα στο Ισραήλ, λαμβάνονται νέα περιοριστικά μέτρα και lockdown.
Εν τω μεταξύ, ξανάρχισαν οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από την επιδημία προσεγγίζουν τους 925.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 29 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ξεπερνούν τους 19,6 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 29.136.553 και οι θάνατοι σε 925.820
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.545.948 και σε νεκρούς με 194.367
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 131.625 και τρίτη σε κρούσματα με 4.330.455                            
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 79.722 και τέταρτο το Μεξικό με 70.821
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.717 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.059.024 – Στους 18.517 οι νεκροί
- Πέμπτο σε κρούσματα το Περού με 722.832 και έκτη η Κολομβία με 716.319
- Έβδομο το Μεξικό με 668.381, όγδοη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 649.793 και ένατη η Ισπανία με 566.326
- Δέκατη η Αργεντινή με 555.537
- Στους 35.610 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.903 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 194.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Εφιαλτικές προβλέψεις για τον χειμώνα

Τους 194.000 ξεπέρασαν οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 392 θάνατοι.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 33.171 κρούσματα, με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 6,52 εκατομμύρια.
Και ενώ σε εθνικό επίπεδο καταγράφεται μείωση στους θανάτους και στις νέες μολύνσεις, οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας τον ερχόμενο χειμώνα είναι εφιαλτικές.
Ένα σενάριο σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, θέλει τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τους 415.000 έως τον Ιανουάριο, με το χειρότερο σενάριο να κάνει λόγο για 600.000 νεκρούς.
Το εν λόγω μοντέλο προβλέπει ότι ο αριθμός των θανάτων θα διπλασιαστεί τους επόμενους 4 μήνες, τη στιγμή πάντως που ο πρόεδρος Trump υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ τα έχουν πάει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της επιδημίας.
Από την πλευρά του ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε ότι καθημερινά αναφέρονται σχεδόν 40.000 νέες μολύνσεις και περίπου 1.000 θάνατοι, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να μην καταφέρουν να επιστρέψουν στη προ – κορωνοϊού εποχή πριν από τα τέλη του 2021, αν και εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα έχουν το εμβόλιο έως τα τέλη του 2020.

ΠΟΥ: Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού – Στο κόκκινο Ινδία, ΗΠΑ, Βραζιλία

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αναφέρθηκαν 307.930 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται σε Ινδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Βραζιλία.
Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 5.537 για να ανέλθουν συνολικά σε 917.417.
Το προηγούμενο ρεκόρ που κατέγραψε ο ΠΟΥ στα νέα κρούσματα ήταν 306.857 στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ ανέφερε αριθμό ρεκόρ 12.430 θανάτων τον Απρίλιο.
Η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να είναι στο κόκκινο.
Στη Βραζιλία, το υπ.Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 415 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 14.768 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σε 131.625 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.330.455 εκατομμύρια.
Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται σε αριθμό κρουσμάτων το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, και καταμετρά τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του ιού παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, τις πρόσφατες εβδομάδες ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων έχει σταθεροποιηθεί.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 217 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 4.408 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 70.821 νεκρούς επί συνόλου 668.381 μολύνσεων.

Ινδία: Πάνω από 92.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Περισσότερες από 92.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία, η οποία μετρά ήδη 4,85 εκατομμύρια κρούσματα.
Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότεροι από 1.100 θάνατοι με το σύνολο τους να φτάνει στους 79.722.
Η Ινδία μετρά – μετά τις ΗΠΑ – τις περισσότερες μολύνσεις από κορωνοϊό, καθώς από τις αρχές Αυγούστου είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα σε ημερήσια βάση.

Image

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Οκτώβριος και Νοέμβριος οι πιο δύσκολοι μήνες  για τα ην Ευρώπη – Θα αυξηθούν οι νεκροί

Ως τους πιο δύσκολους μήνες για την Ευρώπη σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού χαρακτηρίζει τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP ο Hans Kluge διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπη, υποστηρίζει ότι σε αυτούς τους μήνες θα αυξηθούν οι θάνατοι λόγω του κορωνοϊού ενώ επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση, κι όχι γενικευμένες καραντίνες.
«Αυτό θα γίνει πιο σκληρό.
Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο θα δούμε μια πιο αυξημένη θνησιμότητα.
Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι χώρες δεν θέλουν να ακούν κακές ειδήσεις αυτού του είδους, και το καταλαβαίνω αυτό» υποστηρίζει ο Kluge, ο οποίος έσπευσε να προειδοποιήσει πως το εμβόλιο δεν θα σημάνει το τέλος της επιδημίας.
«Όλη την ώρα ακούω ότι το εμβόλιο θα σημάνει το τέλος της επιδημίας.
Βεβαίως και όχι!.
Δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό για όλες τις μερίδες του πληθυσμού.
Ορισμένες ενδείξεις που λαμβάνουμε είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό για κάποιους, αλλά όχι για κάποιους άλλους
Και αν επομένως οφείλουμε να παραγγείλουμε διαφορετικά εμβόλια, θα πρόκειται για έναν επιμελητειακό εφιάλτη…
Το τέλος της πανδημίας θα έρθει τη στιγμή που ως κοινότητα θα έχουμε μάθει να ζούμε με αυτήν την πανδημία.
Και αυτό εξαρτάται από μας.
Αυτό είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα» υπογραμμίζει ο Kluge, αναφέροντας πως η αντίδραση στην επιδημία θα πρέπει να στηρίζεται «σε επιδημιολογικά δεδομένα και δεδομένα δημόσιας υγείας».
Εδώ και μερικές εβδομάδες τα κρούσματα στην Ευρώπη αυξάνονται σταθερά, με την Ισπανία και τη Γαλλία να είναι «πρωταθλήτριες» στις νέες μολύνσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκαν περισσότερα από 51.000 νέα κρούσματα στις 55 χώρες μέλη της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ.
Πρόκειται για πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που αναφέρονταν κατά την κορύφωση σε διάφορες χώρες της επιδημίας του κορωνοϊού τον Απρίλιο, μολονότι η δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ ήταν σαφώς μικρότερη τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Προς το παρόν ο αριθμός των θανάτων ημερησίως παραμένει στα επίπεδα που παρατηρούνται από τις αρχές του Ιουνίου, με περίπου 400 με 500 θανάτους ημερησίως να συνδέονται με την COVID-19.

Υπό έλεγχο η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα – Μόλις 10 εισαγόμενα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο


Υπό έλεγχο είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 10 νέα κρούσματα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κίνας και τα 10 κρούσματα ήταν εισαγόμενα.
Δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι.
Επιπλέον, η Κίνα ανέφερε 39 νέα κρούσματα χωρίς συμπτώματα, έναντι 70 κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα.
Επίσημα, οι νεκροί από τον κορωνοϊό ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.194 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αυστραλία: Σε ύφεση η επιδημία του κορωνοϊού στην Πολιτεία Βικτόρια

Σε ύφεση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τα λιγότερα κρούσματα εδώ και ένα τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 35 νέες μολύνσεις της Covid-19 και 7 θάνατοι στη Βικτόρια, όπου από χθες αναμένεται να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.
Σημειώνεται ότι η Μελβούρνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα στις αρχές Αυγούστου, όταν καταγράφονταν πάνω από 700 ημερήσια κρούσματα στην πολιτεία της Βικτόρια.
Από χθες θα διπλασιαστεί, στις δύο ώρες ημερησίως, ο χρόνος που μπορούν να περνούν εκτός της κατοικίας τους οι 5 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης, ενώ θα μειωθεί κατά μία ώρα η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Από την αρχή της πανδημίας στην χώρα συνολικά 27.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με την Covid-19 και 817 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου.
Στη Βικτόρια έχει καταγραφεί περίπου το 75% όλων των κρουσμάτων της Αυστραλίας και το 90% των θανάτων.
Image
Νέα Ζηλανδία: Αίρονται όλοι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στις 21 Σεπτεμβρίου

Στην άρση όλων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού θα προχωρήσει στις 21 Σεπτεμβρίου η Νέα Ζηλανδία.
Όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Jacinda Ardern, όλοι οι περιορισμοί που αφορούν το Όκλαντ θα επανεξεταστούν την επόμενη Δευτέρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα χαλαρώσει άμεσα όλες τις απαιτήσεις περί σωματικής απόστασης σε αεροπλάνα, απόφαση που αναμένεται να δώσει μια ώθηση στην Air New Zealand που υπόκειντο επί μήνες σε περιορισμούς στον αριθμό των επιβατών της.
Ωστόσο, η Ardern τόνισε ότι οι μάσκες θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Η Νέα Ζηλανδία, ύστερα από ένα νέο ξέσπασμα στο Όκλαντ τον Αύγουστο, επανέφερε την πόλη σε καθεστώς lockdown.
Το υπουργικό συμβούλιο θα επανεξετάσει τους ισχύοντες κανόνες για το Όκλαντ κατά τη συνεδρίασή του στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να αυξήσει το επιτρεπτό αριθμό συναθροιζομένων αν η κατάσταση παραμένει σταθερή.
Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν χθες ένα νέο κρούσμα στην κοινότητα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 1.447.
Συνολικά στη χώρα 24 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια.

Ξανάρχισαν οι δοκιμές του εμβολίου της Astrazeneca

Ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν.
Οι δοκιμές διακόπηκαν αυτήν την εβδομάδα μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές.
Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ωστόσο, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.
Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα.
Όλοι οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης