Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μαρία Σουμελίδου: Ο κλασικός τουρισμός έχει φτάσει στο τέλος του

tags :
Μαρία Σουμελίδου: Ο κλασικός τουρισμός έχει φτάσει στο τέλος του
O εναλλακτικός τουρισμός είναι η απάντηση στο πρόβλημα που ανέδειξε ο COVID 19
Τη σημασία του εναλλακτικού τουρισμού στη μετά-COVID εποχή αναδεικνύει σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Μαρία Σουμελίδου, υπεύθυνη του project «Altering Tourism in Thessaloniki», ενός πρωτοπόρου προγράμματος κατάρτισης στο εναλλακτικό τουρισμό, το οποίο υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα γεωργία για τη νέα γενιά».
«Το 34% των αποφοίτων του προγράμματος ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό και μάλιστα πολλοί απασχολούνται μετά το πέρας του προγράμματος στις επιχειρήσεις στις οποίες έκαναν την πρακτική τους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Μ. Σουμελίδου.
«Ο κλασικός τουρισμός όπως έχει αποδειχθεί όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, βάδιζε προς το τέλος του, τώρα νομίζω ότι έχει φτάσει στο τέλος του.
Έχουν αναπτυχθεί τόσοι πολλοί και διαφορετικοί τομείς θεματικού τουρισμού, οι οποίοι εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες του ανθρώπου για ψυχαγωγία και για πραγματικές εμπειρίες.
Άρα θεωρώ ότι ο εναλλακτικός τουρισμός είναι η απάντηση στο πρόβλημα που ανέδειξε ο COVID και που ουσιαστικά δίνει και την αφορμή να δημιουργηθούν και να οργανωθούν σωστά στην Ελλάδα οι διάφορες αυτές μορφές ειδικού τουρισμού, διότι ο εναλλακτικός τουρισμός απευθύνεται σε μικρότερες ομάδες τουριστών, άρα φεύγουμε από το μοντέλο του μαζικού τουρισμού που δεν μπορούμε πλέον να ακολουθήσουμε», λέει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης