Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump κατηγορεί ορισμένες κινεζικές εταιρείες για δουλεμπόριο και απαγορεύει τις εισαγωγές προϊόντων τους

tags :
Ο Trump κατηγορεί ορισμένες κινεζικές εταιρείες για δουλεμπόριο και απαγορεύει τις εισαγωγές προϊόντων τους
"Έίναι ένα μέρος όπου οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες υφίστανται κακοποίηση και αναγκάζονται να εργαστούν σε άθλιες συνθήκες χωρίς ελευθερία"  δήλωσε ο Ken Cuccinelli (ΗΠΑ)
Νέος γύρος αντιπαραθέσεων στον "ψυχρό πόλεμο" μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα.
Η κυβέρνηση Trump εξέδωσε τώρα, νέους περιορισμούς στις εισαγωγές εναντίον κινεζικών εταιρειών κατηγορώντας τις, ότι κάνουν δουλεμπόριο και καταναγκαστική εργασία, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων από την δυτική περιοχή της Σινγιάνγκ της Κίνας.

Ειδικότερα, πέντε εταιρείες ή βιομηχανικά πάρκα στο Σινγιάνγκ και μία εταιρεία στην ανατολική επαρχία Anhui, που κατασκευάζουν είδη ένδυσης, βαμβάκι, υπολογιστές και προϊόντα μαλλιών, έχουν κατονομαστεί από το τελωνείο και την Προστασία των Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών (CBP των ΗΠΑ) σύμφωνα με το CNN.
"Δεν πρόκειται για επαγγελματικό κέντρο, είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης", δήλωσε ο Ken Cuccinelli, ανώτερος αξιωματούχος που εκτελεί τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ .
"Έίναι ένα μέρος όπου οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες υφίστανται κακοποίηση και αναγκάζονται να εργαστούν σε άθλιες συνθήκες χωρίς ελευθερία. Αυτό αποτελεί σύγχρονη δουλεία" πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης