Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz σε Merkel: Η Αυστρία έχει ήδη υποδεχθεί πολλούς ασυνόδευτους πρόσφυγες

Kurz σε Merkel: Η Αυστρία έχει ήδη υποδεχθεί πολλούς ασυνόδευτους πρόσφυγες
«Nein» Kurz σε Merkel
Μήνυμα πως η Αυστρία αποφασίζει κυρίαρχα από μόνη της, έστειλε σήμερα 15/9 ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz στη Γερμανίδα ομόλογό του Angela Merkel, αντικρούοντας την κριτική που του είχε ασκήσει νωρίτερα εκείνη, για την (αρνητική) στάση του στο θέμα της υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων από τον κατεστραμμένο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου.
«Δεν θα ακολουθήσουμε εδώ τον γερμανικό δρόμο», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το μεσημέρι σε στρατώνα στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας.
«Και υποθέτω επίσης ότι πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο- να αναλάβουν μεγάλο αριθμό προσφύγων από την Ελλάδα.
Εμείς εδώ στην Αυστρία έχουμε υποδεχθεί έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων τα τελευταία χρόνια», ανέφερε κατηγορηματικά ο Sebastian Kurz.
Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία είναι η τρίτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πλήττεται περισσότερο από μεταναστευτικά κινήματα, ενώ, μετά τη Σουηδία, είναι εκείνη η χώρα της ΕΕ που έχει υποδεχθεί τα περισσότερα παιδιά.
Επανέλαβε ότι μόνον μέσα στο 2020 έχουν λάβει προστασία στην Αυστρία 3.700 ανήλικοι μέσω θετικής απόφασης στη διαδικασία ασύλου, με αποτέλεσμα, η Αυστρία να έχει μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της ενσωμάτωσης, και, κατά τη γνώμη του, «είναι σημαντικό να ενσωματώνονται εκείνοι που ήδη βρίσκονται εδώ, αντί να γίνεται συνεχώς υποδοχή νέων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης