Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Η οικονομία των ΗΠΑ πρέπει να αναπτύσσεται τουλάχιστον κατά 1% κάθε χρόνο

tags :
J.P. Morgan: Η οικονομία των ΗΠΑ πρέπει να αναπτύσσεται τουλάχιστον κατά 1% κάθε χρόνο
Απαιτείται νέος γύρος δημοσιονομικών δαπανών για την αμερικανική οικονομία, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan, Jamie Dimon
Κατά 1% κάθε χρόνο πρέπει να αναπτύσσεται η οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan, Jamie Dimon.
Eιδικότερα, ο Dimon ισχυρίστηκε ότι η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 1% για μια περίοδο 10 ετών θα απέφερε επιπλέον 4 τρισεκ. δολάρια - περισσότερα από 12.000 δολ. ανά άτομο.
«Μια τέτοια ανάπτυξη θα εξασφάλιζε πολλούς πόρους.
Ωστόσο, ο κοντόφθαλμος τρόπος σκέψης αναγκάζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να λάβουν πραγματικά χαζές αποφάσεις σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν» προσέθεσε.
Ο Dimon θεωρεί ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατάφερε να αποτρέψει μια οικονομική κρίση μετά το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, ωστόσο υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις δεν εστίασαν σε πολιτικές που υποστηρίζουν την «υγιή ανάπτυξη».
«Υπάρχουν μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες.
Θα μπορούσαμε να έχουμε αρνητικούς φόρους εισοδήματος.
Θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την εκπαίδευση…
Για μένα υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους φτωχούς» δήλωσε ο Dimon στον CNBC.
Η Fed απελευθέρωσε ένα πρωτοφανές πακέτο, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις αγορές εν μέσω της ύφεσης - μια προσπάθεια που οδήγησε τον S&P 500 και τον Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.
Πλέον, για τις αγορές μείζον ζήτημα αποτελεί να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης.
Η διοίκηση του Donald Trump έχει θεσμοθετήσει επιδόματα προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ωστόσο το «αφεντικό» της J.P. Morgan υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.
«Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε αυτή τη μεγάλη ύφεση.
Αυτό που δεν ήθελε (η Fed) ήταν μια παγκόσμια οικονομική κρίση, εκτός από μια μεγάλη ύφεση.
Η Fed κράτησε τις αγορές ανοιχτές, κάτι που ωφέλησε όλους.
Aπαιτείται, όμως, ένας ακόμη μικρός γύρος ομοσπονδιακών δαπανών για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των μακροχρόνιων ανέργων» κατέληξε ο Jamie Dimon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης