Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, 1.379 νέα - Η κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες υπέρ της απασχόλησης

Ολλανδία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, 1.379 νέα - Η κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες υπέρ της απασχόλησης
Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων - Η κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες για να στηρίξει την απασχόληση κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Η Ολλανδία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19, με 1.379 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Volkskrant, επικαλούμενη τις υγειονομικές αρχές της χώρας.
Το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε 1.335, στις αρχές Απριλίου. Με τη νέα αυτή αύξηση κρουσμάτων, το σύνολο των μολύνσεων της προηγούμενης εβδομάδας ανήλθε σε 9.194, 85% περισσότερα σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως επισήμανε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).
Την ίδια ώρα, η ολλανδική κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία του νέου κορονοϊού, παρά την ταχεία επιδείνωση των οικονομικών της, αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2021.
«Σε αυτούς τους καιρούς όπου επικρατεί ανασφάλεια, η κυβέρνηση επιλέγει να μην περικόψει τις δαπάνες, αλλά να επενδύσει στην εργασιακή ασφάλεια, στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας και σε μια σθεναρότερη οικονομία», επισήμανε σήμερα ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του σχετικά με τον νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης.
Το έλλειμμα της κυβέρνησης αναμένεται να διογκωθεί στο 7% του ΑΕΠ φέτος και σε 4% το 2021, ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να εκτοξευθεί στο 60% του ΑΕΠ φέτος, ενώ η στήριξη προς τους εργαζόμενους και τις πληγείσες από την πανδημία εταιρείες θα παραταθεί και στο 2021.
Έπειτα από χρόνια λιτότητας, η ολλανδική κυβέρνηση είχε επιτύχει πλεόνασμα ύψους σχεδόν 2% και είχε μειώσει το χρέος της στο 49% του ΑΕΠ.
Ωστόσο, η εμπιστοσύνη στην οικονομία εφθάρη τους τελευταίους μήνες και δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη, κατέδειξε ότι το 50% και άνω των ερωτηθέντων αναμένει πως η οικονομική κάμψη θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο.
Το 1/3 των εργαζόμενων στην Ολλανδία λέει πως η πανδημία COVID-19 έχει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία τους.
Προκειμένου να αποφύγει τον συγχρωτισμό των πολιτών, η βασιλική οικογένεια παρέλειψε, για πρώτη φορά εδώ και 46 χρόνια, την περιήγηση με την ιππήλατη άμαξα στους δρόμους της Χάγης, ένα θέαμα το οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών.
Αντ’ αυτού, ο βασιλιάς και η σύζυγός του βασίλισσα Μάξιμα μετέβησαν με αυτοκίνητο στην εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στη Χάγη για να εκφωνήσει την ομιλία του μακριά από τα μικρότερης χωρητικότητας κτίρια του κοινοβουλίου της χώρας, για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα.
Υπουργοί και πολιτικοί παρακολούθησαν σιωπηλοί την ομιλία του βασιλιά, αποφεύγοντας τις επευφημίες προκειμένου να μην υπάρξει καμία πιθανότητα διασποράς του ιού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης