ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικά Μακεδονομάχος, σήμερα βορειομακεδονομάχος ο κ. Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικά Μακεδονομάχος, σήμερα βορειομακεδονομάχος ο κ. Μητσοτάκης
Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Zaev στην Αθήνα
Με τη θέση ότι ο κ.Μητσοτάκης προεκλογικά εμφανίστηκε «Μακεδονομάχος» και σήμερα εμφανίζεται «βορειομακεδονομάχος αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev.
«Αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει «δουλειές» με τη Βόρεια Μακεδονία.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον «Μακεδονομάχο, σήμερα μάθαμε διά στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει «βορειομακεδονομάχος» και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη.
Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλει στη σταθερότητα και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ.
Τον ευχαριστούμε που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών.
Τέλος θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι σε κάτι έχει συνέπεια.
Επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Zaev: Ο Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία

Σε δηλώσεις του στο Euronews ο Zoran Zaev υποστήριξε ότι Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία.
«Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος» τονίζει ο Zaev, αναφέροντας πως όσα έχει κάνει από όταν έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι «μόνο θετικά για τη Βόρεια Μακεδονία».
Επιπλέον, αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από ζητήματα ενώ σε άλλες του δηλώσεις ανέφερε πως αν και ο Κ. Μητσοτάκης ήταν αντίθετος με τη Συμφωνία των Πρεσπών, στις μέχρι τώρα συναντήσεις τους του εξήγησε ότι από δω και πέρα σημασία έχει η συνεργασία και η βελτίωση της ζωής των πολιτών των δύο χωρών. «Μέχρι τώρα είχα την ευκαιρία να κάνω δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό.
Μου είπε: «Ζόραν, η Συμφωνία έγινε.
Να κάνουμε τώρα δουλειές, να συνεργαστούμε, να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας, αφού είμαστε γείτονες» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS