Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates: Υποτιμήσαμε την αξία των μασκών- Ο κόσμος μπορούσε να είχε δράσει καλύτερα κατά του κορωνοϊού

Gates: Υποτιμήσαμε την αξία των μασκών- Ο κόσμος μπορούσε να είχε δράσει καλύτερα κατά του κορωνοϊού
«Ο αριθμός των πραγμάτων που θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα σε αυτήν την πανδημία είναι πολύ, πολύ μεγάλος», παραδέχτηκε ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft
Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερα ο κόσμος όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παραδέχεται ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, παρατηρώντας την ιατρική και κοινωνική αντίδραση κατά της πανδημίας.
Ένα τεράστιο ζήτημα όπως αναφέρει ο ίδιος είναι η χρήση μάσκας που στην αρχή υποτιμήθηκε για την αποτελεσματικότητα της.

Η "διαμάχη" για την χρήση προστατευτικών μασκών κυριαρχεί για πάνω από οκτώ μήνες στον δημόσιο διάλογο.
«Ο αριθμός των πραγμάτων που θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν και να είχαν γίνει καλύτερα σε αυτήν την πανδημία είναι πολύ, πολύ μεγάλος», παραδέχτηκε ο Gates.
«Ακόμη και η ιατρική κοινότητα κατανοεί τη σημασία των μασκών. Ξέρετε, μας πήρε αρκετούς μήνες- Υποτιμήσαμε την αξία των μασκών” επισημαίνει ο δισεκατομμυριούχος.
Πλέον η χρήση μάσκας είναι  υποχρεωτική σε πολλές χώρες, πόλεις, επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους.
Ωστόσο, η ιατρική κοινότητα συγκρούστηκε από νωρίς, με τις Αρχές υγείας να συμβουλεύουν αρχικά να μην φορούν μάσκες όλοι οι πολίτες, με αρκετούς να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους και να παροτρύνουν το κοινό ώστε η χρήση τους να περιοριστεί για την πρώτη γραμμή εργαζομένων εν μέσω έλλειψης.
Τώρα, οι χαλαροί κανόνες για την μάσκα σε πολιτείες και πόλεις όπως και η άρνηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, ιδίως στις ΗΠΑ, να τα φορέσει, συμβάλλει στη συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, λένε πολλοί ιατροί.
«Χρειάστηκε λίγο καιρό για να βγει το σωστό μήνυμα»
Τόσο τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνουν τώρα στους πολίτες να φορούν μάσκες ως τρόπο επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 29,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης