ΕΝΙ - BP: Νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο, στην θαλάσσια ζώνη της Αιγύπτου 113 δισ. κυβικά μέτρα

ΕΝΙ - BP: Νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο, στην θαλάσσια ζώνη της Αιγύπτου 113 δισ. κυβικά μέτρα
Αυτή η νέα ανακάλυψη, που επιτεύχθηκε μέσω του ερευνητικού σκάφους Nidoco NW-1, βρίσκεται σε βάθος 16 μέτρων, 5 χλμ. από την ακτή και 4 χλμ βόρεια από το πεδίο Nooros
Μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στη λεγόμενη "Περιοχή Great Nooros", που βρίσκεται στο Abu Madi West Development Lease, στα ύδατα του Δέλτα του Νείλου, ανακοίνωσαν οι Eni (ως Διαχειριστής) και η BP (ως ανάδοχος μέλος).  
Αυτή η νέα ανακάλυψη, που επιτεύχθηκε μέσω του ερευνητικού σκάφους Nidoco NW-1, βρίσκεται σε βάθος 16 μέτρων, 5 χλμ. από την ακτή και 4 χλμ βόρεια από το πεδίο Nooros, που ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2015.
Η προκαταρκτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση της δεξαμενής προς το βορρά και τη δυναμική συμπεριφορά του πεδίου, μαζί με τις πρόσφατες ανακαλύψεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, δείχνει ότι το αέριο της περιοχής Great Nooros μπορεί να εκτιμηθεί ότι υπερβαίνει τα 4 τρισ. κυβικά πόδια.
New Gas Discovery in North El Hammad Offshore Egypt
Η Eni θα αρχίσουν να εξετάζουν τις αναπτυξιακές επιλογές αυτής της νέας ανακάλυψης που επωφελούνται από τις συνέργειες με τις υπάρχουσες υποδομές της περιοχής.
Η Eni, μέσω της θυγατρικής της IEOC, κατέχει ποσοστό 75% στην άδεια της Abu Madi West Development Lease, ενώ η BP κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό 25%.
Ο μεταφορέας είναι η Petrobel, μια ισότιμη κοινοπραξία μεταξύ της IEOC και της κρατικής εταιρείας Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS