Οι 5 λόγοι για το ράλι +25% της Ελλάκτωρ – Πάνω από την εκτιμώμενη τιμή πώλησης η μετοχή με σημαντικό premium

Οι 5 λόγοι για το ράλι +25% της Ελλάκτωρ – Πάνω από την εκτιμώμενη τιμή πώλησης η μετοχή με σημαντικό premium
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίμημα, πληροφορίες του Bankingnews αναφέρουν πως θα είναι μεταξύ 1,15-1,1850 ευρώ ανά μετοχή
Ισχυρό ράλι με μεγάλο όγκο συναλλαγών έχει πυροδοτήσει η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ για τη συμφωνία της Reggeborgh Invest με τον Λ.Μπόμπολα και την option αγοράς ποσοστού 12,55%.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίμημα, πληροφορίες του Bankingnews αναφέρουν πως θα είναι μεταξύ 1,15-1,1850 ευρώ ανά μετοχή σημαντικά χαμηλότερα από τα 2 ευρώ που είχε προταθεί πριν από λίγα χρόνια στον κ.Μπόμπολα, και ο οποίος το είχε απορρίψει.
Βάσει αυτών των πληροφοριών η μετοχή σήμερα μετά το ράλι κινείται με σημαντικό premium καθώς βρίσκεται στα 1,33 ευρώ με άνοδο 26%.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο όγκος ξεπερνά τα 3,7 εκατ. τεμάχια και αντιστοιχεί περίπου στο 1,5% του συνόλου των μετοχών, εξέλιξη που αποδίδεται σε επιθετικό μάζεμα.
Η αποτίμηση έχει φτάσει τα 284 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το premium αυτό δικαιολογείται από τους παρακάτω λόγους:
1) Η Reggeborgh Invest βρισκόταν σε επαφές με την οικογένεια Καλλιτσάντση από τα μέσα του 2017 και είχε προτείνει να αγοράσει τα ποσοστά των Μπόμπολα 12,5% και Κούτρα 5%.
2) Η διοίκηση Καλλιτσάντση στον Ελλάκτωρα έστειλε ένα μήνυμα στον Μπόμπολα ότι δεν διαπραγματεύεται παρά την πίεση που είχε ασκήσει ο Μπόμπολας με τα stock options στην τελευταία Γενική Συνέλευση που καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης
3) Το εύλογο σενάριο που κανείς θα μπορούσε να επικαλεστεί είναι ότι με βασικό μέτοχο την Reggeborgh σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 30,5% και Ελλάκτωρα έως 20% η επόμενη κίνηση είναι συγχώνευση των δύο εταιριών.
Το σενάριο ωστόσο αυτό προσκρούει σε πολλά εμπόδια με κυρίαρχο την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως μας θυμίζει η περίπτωση Κούτρα με Intrakat.
4) Οι θετικές εξελίξεις στον Ελλάκτωρα θα άρουν τα εμπόδια που έχουν ανακύψει στην υπόθεση χρηματοδότησης από τις τράπεζες Εθνική, Alpha bank και Πειραιώς της εταιρίας Άκτωρ.
Να σημειωθεί δε... ότι ο Άκτωρας ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ελλάκτωρα τελεί υπό έλεγχο από την Alvarez and Marsal.
5) H κίνηση της Reggeborgh αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην οικογένεια Καλλιτσάντση, στον Ελλάκτωρα, στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελλάκτωρ η Reggeborgh Invest απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στον Ελλάκτωρα, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης.
Αυτό είναι το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα σύμφωνα με το μετοχολόγιο και το bankingnews έχει αναφερθεί σε πρόσφατο δημοσίευμα σε αυτή την προοπτική δηλαδή να αποχωρήσει ο Μπόμπολας και να αυξήσει το ποσοστό του ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest που είναι και βασικός μέτοχος με 30,26% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος είναι 180 ημέρες μετά την 10.09.2020 και η περίοδος άσκησης/μετατροπής είναι μεταξύ της 1ης και της 180ης ημέρας μετά την 10.09.2020.
Η Reggeborgh Invest πριν τη συναλλαγή κατείχε άμεσα ποσοστό 4,9693% (ήτοι 10.647.870 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
Αν ασκηθεί το δικαίωμα τότε το ποσοστό της θα ανέλθει στο 17,5150% (ήτοι 37.529.893 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
Ωστόσο ο ολλανδικός όμιλος κατέχει και έμμεσα μετοχές του Ελλάκτωρα - δηλαδή σε άλλα funds που λειτουργούν για λογαριασμό της Reggeborgh Invest.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS