Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Καθοδικοί κίνδυνοι για τις μετοχές, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Capital Economics: Καθοδικοί κίνδυνοι για τις μετοχές, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού
Η έξαρση της πανδημίας σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί πρόκληση για τις προβλέψεις
Σε κίνδυνο τίθενται οι εκτιμήσεις της Capital Economics για την παγκόσμια οικονομία και τις μετοχές, λόγω της αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία βασίζονται στην παραδοχή ότι η πανδημία θα παραμείνει υπό έλεγχο στις μεγάλες οικονομίες και δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν νέα lockdowns.
Ακριβώς γι αυτό τον λόγο η Capital Economics αναμένεται ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα, άνοδο στις μετοχές και σε άλλα assets αυξημένου ρίσκου.
Η έξαρση της πανδημίας σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί πρόκληση για τις προβλέψεις.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε Ευρωζώνη και Βρετανία πλησιάζει τα επίπεδα του Μαρτίου, όταν επιβλήθηξκαν τα lockdowns και οι μετοχές σημείωσαν ραγδαία πτώση.
Ωστόσο, το θετικό είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται από αύξηση των θανάτων.
Ως εκ τούτου, οι περισσότερες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμη επαναφέρει τα lockdowns και η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει.
Αυτό, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη στήριξη από τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτικής, στηρίζει τα ριψοκίνδυνα assets, σημειώνει η Capital Economics.
«Τούτου λεχθέντος, δεν πιστεύουμε ότι θα παραμείνουν ανεπηρέαστα, εάν η άνοδος σε των κρουσμάτων υπονομεύσει σημαντικά την παγκόσμια ανάκαμψη.
Έτσι, ενώ η βασική μας εκτίμηση είναι ότι θα συνεχιστεί η άνοδος στις μετοχές, ο περιορισμός των spreads και η πτώση του δολαρίου, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος είναι καθοδικός», εξηγούν οι αναλυτές.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης