Ρωσία: Ο Nord Stream-2 είναι εμπορικής σημασίας έργο, δεν οφελεί η πολιτικοποίηση και η σύνδεση του με την δηλητηρίαση Navalny

Ρωσία: Ο Nord Stream-2 είναι εμπορικής σημασίας έργο, δεν οφελεί η πολιτικοποίηση και η σύνδεση του με την δηλητηρίαση Navalny
Το Κρεμλίνο απαντά στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τον αγωγό Nord Stream-2 και τον Navalny
Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους του να μην συνδέουν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 με την υπόθεση δηλητηρίασης Navalny.
«Σε ό,τι αφορά τις αναφορές που έγιναν στον αγωγό φυσικού αερίου, θα πρέπει ασφαλώς να σταματήσουν να πολιτικοποιούν το ζήτημα. Είναι ένα εμπορικής σημασίας έργο, το οποίο βρίσκεται στην κατεύθυνση των συμφερόντων τόσο της Ρωσίας όσο και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτίστως της Γερμανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε σε σχέση με την δηλητηρίαση του ρώσου αντιπολιτευόμενου Alexei Navalny η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen κατά την ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης, την οποία εκφώνησε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι το περιστατικό με τον Ναβάλνι συνιστά «μέρος του συστήματος των ενεργειών της Ρωσίας σε παγκόσμιο επίπεδο», επισημαίνοντας ότι «αυτό το σύστημα δεν αλλάζει και κανένας αγωγός φυσικού αερίου δεν θα το αλλάξει».
Παράλληλα η Ursula Von der Leyen, δήλωσε ότι δεν θα ήταν σωστό να νομίζουμε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord-Stream -2 θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.
Ο Peskovυπογράμμισε ότι η Μόσχα διαφωνεί κατηγορηματικά με τέτοιου είδους δηλώσεις και πως το περιστατικό με τον Navalny «χρειάζεται να αποσαφηνισθεί και να διερευνηθεί». «Για να υπάρξει πρόοδος στην έρευνα αυτή, για να διαλευκανθούν οι περιστάσεις και τα αίτια είναι αναγκαία η συνεργασία με την Γερμανία.
Η Ρωσία επιδιώκει αυτή τη συνεργασία, αλλά προς το παρόν δεν βρίσκει ανταπόκριση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ναβάλνι είχε προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, μερικές από τις οποίες κατέληξαν σε προτάσεις προς την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel να διακόψει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord-Stream- 2 που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS