Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Assad (Συρία): Κακοποιό και εκτός νόμου το κράτος των ΗΠΑ

tags :
Al Assad (Συρία): Κακοποιό και εκτός νόμου το κράτος των ΗΠΑ
Η Συρία κατήγγειλε τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump
Η Συρία κατήγγειλε τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήθελε να "εξοντώσει" τον Σύρο πρόεδρο Al Assad, χαρακτηρίζοντας "κακοποιό και εκτός νόμου" κράτος τις ΗΠΑ.
Ο Trump είπε την Τρίτη ότι είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να "εξοντώσει" τον Assad το 2017 αλλά ο τότε υπουργός Άμυνας Jim Mattis τον απέτρεψε.
"Οι δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης (…) δείχνουν με σαφήνεια το επίπεδο (…) των απερίσκεπτων πολιτικών πρακτικών" των ΗΠΑ ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana. "Η ομολογία του κ. Trump επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ είναι ένα κακοποιό και έκνομο κράτος, που ακολουθεί τις ίδιες μεθόδους με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, με δολοφονίες και εξοντώσεις", πρόσθεσε.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε την Τρίτη ότι "θα προτιμούσε να εξοντώσει" τον Assad μετά την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε το 2017 και για την οποία επιρρίπτονται ευθύνες στο συριακό καθεστώς. "Ο Mattis δεν ήθελε να το κάνει.
Ο Mattis είναι ένας υπερτιμημένος στρατηγός και τον άφησα να φύγει", πρόσθεσε.
Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει το ακριβώς αντίθετο: ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ με τον επικεφαλής του Πενταγώνου τη δολοφονία του προέδρου Assad.
Τον Απρίλιο του 2017 αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια συριακή στρατιωτική βάση, σε αντίποινα για την επίθεση με το τοξικό αέριο σαρίν στο Χαν Σεϊχούν, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 άμαχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης