Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Ίσως και τον Οκτώβριο να τεθεί προς έγκριση το εμβόλιο της Pfizer

Bill Gates: Ίσως και τον Οκτώβριο να τεθεί προς έγκριση το εμβόλιο της Pfizer
Η Pfizer έχει τις υψηλότερες πιθανότητες να ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για ένα εμβόλιο κορωνοϊού μέχρι τον επόμενο μήνα, ισχυρίζεται ο Bill Gates
«Το μόνο εμβόλιο που, αν όλα πήγαιναν τέλεια, θα μπορούσε να ζητήσει την άδεια έκτακτης ανάγκης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα ήταν αυτό της Pfizer», δήλωσε στο CNBC ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 122,9 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το εμβόλιο της Pfizer είναι ένα από τα τρία που έχουν προχωρήσει επί του παρόντος στις λεγόμενες δοκιμές της τρίτης φάσης στις ΗΠΑ, όπου θα αποδειχθεί εάν είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.
Ο CEO, Albert Bourla, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως η φαρμακοβιομηχανία με έδρα την Νέα Υόρκη, πιθανότατα θα γνωρίζει έως το τέλος του επόμενου μήνα εάν η πειραματική λήψη του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, είναι αποτελεσματική.

Δεκέμβριο 2020 ή Ιανουάριο 2021 είναι πιο πιθανό να ζητήσουν έγκριση κάποια εμβόλια
Ο Bill Gates σημείωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer παρήγαγε «καλά επίπεδα αντισωμάτων» στα δύο πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών.
Ωστόσο, αμφιβάλλει πως οποιοσδήποτε υποψήφιος θα προσπαθήσει να πάρει έγκριση ενός εμβολίου στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με το CNBC.
«Νομίζω ότι μόλις μπούμε, για παράδειγμα, στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, οι πιθανότητες είναι πως τουλάχιστον δύο ή τρία θα ζητήσουν έγκριση – εάν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά τους» δήλωσε ο Bill Gates στο δίκτυο.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, που έχει αναφέρει πως η πανδημία θα σταματήσει το 2021 αρκεί να εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού, σημείωσε επίσης πως η Pfizer και 8 άλλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να μην ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης ή έγκριση για τα εμβόλιά τους έως ότου αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά.
Οι εταιρείες αυτές υπέβαλαν την κοινή δέσμευση την περασμένη εβδομάδα εν μέσω αναφορών πως η κυβέρνηση Trump θα προσπαθούσε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την διαδικασία έγκρισης.
«Τα καλά νέα είναι ότι οι κορυφαίες εταιρείες εμβολίων σήμερα δήλωσαν πως δεν θα υποβάλλουν αίτηση ακόμη και για την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης έως ότου έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Bill Gates στην συνέντευξή του στο CNBC.
«Πρέπει επίσης να περάσουμε από όλα τα βήματα ασφαλείας, ώστε ο κόσμος να νιώθει ότι θέλει να συμμετάσχει στην λήψη αυτού του εμβολίου».
Να σημειωθεί ότι η Pfizer ήταν μία από τις 15 εταιρείες βιοεπιστημών που συνεργάστηκαν με το ίδρυμα Bill και MelindaGates τον Μάρτιο για να επιταχύνουν την ανάπτυξη και παράδοση εμβολίων, διαγνωστικών και θεραπειών για τον κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης