Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα άνοδος 5% για Ελλάκτωρ μετά το χθεσινό +30% λόγω της «εισόδου» της Reggeborgh Invest

tags :
Νέα άνοδος 5% για Ελλάκτωρ μετά το χθεσινό +30% λόγω της «εισόδου» της Reggeborgh Invest
Μεταξύ των αγοραστών από χθες και ισχυρά εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια που είχαν μικρή έως μηδενική θέση στη μετοχή και έσπευσαν να τοποθετηθούν
Νέα άνοδο +5% με υψηλό ημέρας +11% καταγράφει η μετοχή της Ελλάκτωρ μετά το χθεσινό +30% στον απόηχο της ανακοίνωσης της Reggeborgh Invest για την option αγοράς και τη συμφωνία με τον Λ.Μπόμπολα. 
Ο τίτλος βρίσκεται στα 1,4240 ευρώ με άνοδο 5% και υψηλό όγκο συναλλαγών 2,3 εκατ. τεμαχίων. 
Μεταξύ των αγοραστών από χθες και ισχυρά εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια που είχαν μικρή έως μηδενική θέση στη μετοχή και έσπευσαν να τοποθετηθούν. 
Η μετοχή βρίσκεται σε υψηλό 6 μηνών και κατευθύνεται να κλείσει το gap που είχε αφήσει στην περίοδο της κρίσης λόγω της πανδημίας μεταξύ 1,55 και 1,65 ευρώ. 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίμημα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι μεταξύ 1,15-1,1850 ευρώ ανά μετοχή σημαντικά χαμηλότερα από τα 2 ευρώ που είχε προταθεί πριν από λίγα χρόνια στον κ.Μπόμπολα, και ο οποίος το είχε απορρίψει.
Βάσει αυτών των πληροφοριών η μετοχή σήμερα και μετά το χθεσινό ράλι κινείται με σημαντικό premium. 
Η αποτίμηση έχει φτάσει τα 326 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως άνοδο 8% καταγράφει και η Reds. 
Σε ό,τι αφορά το premium αυτό δικαιολογείται από τους παρακάτω λόγους:
1) Η Reggeborgh Invest βρισκόταν σε επαφές με την οικογένεια Καλλιτσάντση από τα μέσα του 2017 και είχε προτείνει να αγοράσει τα ποσοστά των Μπόμπολα 12,5% και Κούτρα 5%.
2) Η διοίκηση Καλλιτσάντση στον Ελλάκτωρα έστειλε ένα μήνυμα στον Μπόμπολα ότι δεν διαπραγματεύεται παρά την πίεση που είχε ασκήσει ο Μπόμπολας με τα stock options στην τελευταία Γενική Συνέλευση που καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης
3) Το εύλογο σενάριο που κανείς θα μπορούσε να επικαλεστεί είναι ότι με βασικό μέτοχο την Reggeborgh σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 30,5% και Ελλάκτωρα έως 20% η επόμενη κίνηση είναι συγχώνευση των δύο εταιριών.
Το σενάριο ωστόσο αυτό προσκρούει σε πολλά εμπόδια με κυρίαρχο την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως μας θυμίζει η περίπτωση Κούτρα με Intrakat.
4) Οι θετικές εξελίξεις στον Ελλάκτωρα θα άρουν τα εμπόδια που έχουν ανακύψει στην υπόθεση χρηματοδότησης από τις τράπεζες Εθνική, Alpha bank και Πειραιώς της εταιρίας Άκτωρ.
Να σημειωθεί δε... ότι ο Άκτωρας ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ελλάκτωρα τελεί υπό έλεγχο από την Alvarez and Marsal.
5) H κίνηση της Reggeborgh αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην οικογένεια Καλλιτσάντση, στον Ελλάκτωρα, στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελλάκτωρ η Reggeborgh Invest απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στον Ελλάκτωρα, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης.
Αυτό είναι το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα σύμφωνα με το μετοχολόγιο και το bankingnews έχει αναφερθεί σε πρόσφατο δημοσίευμα σε αυτή την προοπτική δηλαδή να αποχωρήσει ο Μπόμπολας και να αυξήσει το ποσοστό του ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest που είναι και βασικός μέτοχος με 30,26% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος είναι 180 ημέρες μετά την 10.09.2020 και η περίοδος άσκησης/μετατροπής είναι μεταξύ της 1ης και της 180ης ημέρας μετά την 10.09.2020.
Η Reggeborgh Invest πριν τη συναλλαγή κατείχε άμεσα ποσοστό 4,9693% (ήτοι 10.647.870 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
Αν ασκηθεί το δικαίωμα τότε το ποσοστό της θα ανέλθει στο 17,5150% (ήτοι 37.529.893 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
Ωστόσο ο ολλανδικός όμιλος κατέχει και έμμεσα μετοχές του Ελλάκτωρα - δηλαδή σε άλλα funds που λειτουργούν για λογαριασμό της Reggeborgh Invest.
 
www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης