Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοήτευση στις διεθνείς αγορές από Fed, επιδόματα ανεργίας - Ο DAX στο -1%, τα futures του S&P 500 -1,3%, του Nasdaq -2,8%

Απογοήτευση στις διεθνείς αγορές από Fed, επιδόματα ανεργίας - Ο DAX στο -1%, τα futures του S&P 500 -1,3%, του Nasdaq -2,8%
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε πως διατηρεί τα επιτόκια αμετάβλητα, επισημαίνοντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν τουλάχιστον έως το 2023
Κλιμακώνεται η πίεση στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής της Fed, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μην ανακοινώσει επιπλέον μέτρα  κατά την τελευταία της συνεδρίαση την Τετάρτη (16/9/2020).
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε πως διατηρεί τα επιτόκια αμετάβλητα, επισημαίνοντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν τουλάχιστον έως το 2023, για να στηρίξουν τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας.
Αμετάβλητα στο 0,1% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκια.
Νωρίτερα την Πέμπτη 17/9/2020, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο -0,1% και άφησε τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της αμετάβλητες, δηλώνοντας ότι η οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται.
Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στις ΗΠΑ, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ναι μεν υποχώρησαν, αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Oι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν 5,1% τον Αύγουστομ με την πτώση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις.
Πτώση σημείωσε και ο δείκτης Philadelphia Fed για τις επιχειρηματικές συνθήκες τον Αύγουστο, στις 15 μονάδες από τις 17,2%.
Τα futures του S&P 500 στη Wall Street σημειώνουν πτώση 1,3% και του Nasdaq -2,8%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 28,9 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 1% στις 13.122 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 6.053 μονάδες.
Στις 5.021 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 1%
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 1,4% στις 19.680 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,9% στις 7.051 μονάδες.
Τα futures του S&P 500 στη Wall Street σημειώνουν πτώση 1,3% και του Nasdaq -2,8%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 28,9 μονάδες.
Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της τράπεζας από τότε που υιοθέτησε μια πιο ανεκτική στάση για τον πληθωρισμό, αλλά η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την προσέγγιση στις μηνιαίες αγορές ομολόγων, απογοητεύοντας ορισμένους επενδυτές που ήλπιζαν για πιο ευνοϊκές συνθήκες.
«Ωστόσο, η Fed παραμένει επιφυλακτική, υποδηλώνοντας ότι η πανδημία «θα συνεχίσει να επιβαρύνει βραχυπρόθεσμα την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό και θα δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους στις οικονομικές επιπτώσεις μεσοπρόθεσμα», έγραψαν αναλυτές της ING, σε σημείωμά τους.
Η μετοχή της Next NXT (λιανική πώληση ρούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο), αυξήθηκε κατά 2%.
Σε συνέχεια των θετικών αναφορών από την Inditex και την H&M, η Next ακολουθεί τα χνάρια τους και αυξάνει την πρόβλεψη κέρδους, εκτιμώντας τώρα κέρδη ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών, από την προηγούμενη πρόβλεψη των 195 εκατομμυρίων λιρών τον Ιανουάριο 2020.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη καθώς οι παραγωγοί στον Κόλπο του Μεξικού έλαβαν μέτρα για να συνεχίσουν την παραγωγή μετά τον τυφώνα Sally.
Επιπλέον, η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αργά την Τετάρτη (16/9/2020) ανακοίνωσε εξορύξεις 4,389 εκατομμυρίων βαρελιών για την περασμένη εβδομάδα, μια σημαντική ποσότητα, αλλά η αγορά είχε ήδη κινηθεί με την εξόρυξη των 9,517 εκατομμυρίων βαρελιών που κατέγραψε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών γνωστός ως OPEC+ συνεδριάζει την Πέμπτη για να επανεξετάσει την αγορά, αλλά δεν αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την κίνηση της αγοράς.
Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκε 1,5% χαμηλότερα στα 39,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε κατά 1,3% στα 41,67 δολάρια.
Το χρυσό υποχώρησε κατά 1,2% στα 1.946,20 δολάρια ενώ η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 1.1768.

ΗΠΑ: Στις 860 χιλ. υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας

Στις 860 χιλ. ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, παραμένοντας όμως για τρίτη συνεχή εβδομάδα στα ίδια επίπεδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας έφτασαν στα 12,63 εκατ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 875.000, έναντι των 893.000 της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια μέτρια μείωση των αιτήσεων, η οποία είχε φτάσει στο αποκορύφωμα των 6,9 εκατομμυρίων στα τέλη Μαρτίου καθώς η οικονομία έκλεισε για να επιβραδύνει την πανδημία του κορωνοϊού.
Έκτοτε, η αγορά εργασίας έχει ανακάμψει αν και εκατομμύρια παραμένουν εκτός αγοράς.

Ευρωζώνη: Στο -0,2% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Την αρχική εκτίμηση για πτώση του πληθωρισμού κατά 0,2% στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, επιβεβαίωσε η Eurostat, από το +0,4% τον Ιούλιο.
Έναν χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμό είχε διαμορφωθεί στο 1%.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 0,4% τον Αύγουστο, από 0,9% τον Ιούλιο.

Απογοήτευσε τις αγορές της Ασίας η Fed - Στο -1,8% ο Hang Seng, ο Νikkei 225 στο -0,7%

Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, καθώς η Fed απογοήτευσε τους επενδυτές, καθώς δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης.
Η Fed εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, με τον Jerome Powell να δηλώνει ότι η αβεβαιότητα παραμένει στα ύψη.
Η Ομοσποδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% με 0,25%, ενώ παράλληλα έστειλε σήμα ότι θα τα διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023.
Όπως ανακοίνωσε η FOMC «αναμένει να διατηρήσει μια προσαρμοστική στάση της νομισματικής πολιτικής έως ότου επιτύχει πληθωρισμό 2%.
Προϊόντος του χρόνου οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα παραμένουν σταθεροποιημένες στο 2%.
Το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες, καθώς η Bank of Japan διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο -0,1% και σταθερό το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Εντός της ημέρας αναμένονται και οι ανακοινώσεις της Bank of England.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 1,36% στις 3.320 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,67% στις 23.319 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε απώλειες 1,8% στις 24.279 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,35% στις 3.273 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 0,7% στις 39.001 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης