Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 17,6% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τον Αύγουστο

Πτώση 17,6% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τον Αύγουστο
Τα ποσοστά δείχνουν μια αργή ανάκαμψη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης που επλήγη σοβαρά από την κρίση της πανδημίας
Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020, αλλά όχι τόσο ραγδαία όπως κατά τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.
Τα ποσοστά δείχνουν μια αργή ανάκαμψη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης που επλήγη σοβαρά από την κρίση της πανδημίας σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, τον Ιούλιο (2020), οι νέες πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση/ 1.281.740 οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 17.6% τον Αύγουστο σε 884.394 οχήματα, όταν όλες οι χώρες της περιοχής, εκτός από την Κύπρο, σημείωσαν απώλειες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2019).
Οι πωλήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία μειώθηκαν κατακόρυφα ενώ σημείωσαν άνοδο στην Ιταλία, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία.
Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen Group σημείωσαν πτώση 24,2% τον Αύγουστο, ενώ οι Renault και PSA Group κατέγραψαν πτώση 22,8% και 19% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης