Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Εφικτή ακόμα μία συμφωνία για το Brexit – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Barnier (ΕΕ): Εφικτή ακόμα μία συμφωνία για το Brexit – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες
«Η ελπίδα παραμένει» για συμφωνία στο Brexit
Την πίστη του για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο εξέφρασε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσής για το Brexit, Michel Barnier, ο οποίος σημείωσε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ενημέρωση των Ευρωπαίων πρεσβευτών έγινε χθες και οι πηγές είτε παρευρίσκονταν στην συνάντηση είτε ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της.
«Ο κ. Barnier πιστεύει ακόμη ότι μία συμφωνία είναι εφικτή, ωστόσο οι επόμενες είναι ημέρες κλειδιά», δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ δεύτερος διπλωμάτης σημείωσε πως είπε πως «η ελπίδα παραμένει».
Μία από τις πηγές δήλωσε ότι οι διστακτικές υποχωρήσεις που προτάθηκαν από το Λονδίνο σχετικά με την αλιεία -ένα από τα ακανθώδη θέματα που εμποδίζουν την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης- αποτελούν αχτίδα ελπίδας.
Ωστόσο, Ευρωπαίος διπλωμάτης ανέφερε ότι οι βρετανικές υποχωρήσεις δεν είναι επαρκείς για να γίνουν αποδεκτές από την Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης