Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το CVC υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Vivartia, μπλοκάροντας τα σχέδια των τραπεζών - Η MIG θα αξιολογήσει την πρόταση έως 6/11

tags :
Το CVC υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Vivartia, μπλοκάροντας τα σχέδια των τραπεζών - Η MIG θα αξιολογήσει την πρόταση έως 6/11
Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Vivartia από το CVC δέχθηκε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2020 η Marfin Financial Group (MIG)
Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Vivartia από το CVC δέχθηκε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2020 η Marfin Investment Group (MIG).
Να σημειωθεί ότι το CVC έχει πραγματοποιήσει μεγάλη συμφωνία με την MIG, αγοράζοντας πριν από εύλογο χρονικό διάστημα το Υγεία και το Metropolitan.
Η διοίκηση της MIG θα αξιολογήσει τη δεσμευτική προσφορά CVC και θα απαντήσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2020.
Να σημειωθούν ότι:
1. Το CVC έχει πολύ καλή συνεργασία με τη MIG
2. To CVC ενδιαφέρεται να αγοράσει το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής υποβάλλοντας προσφορά αύριο 18/9
3. Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank έχουν ανακοινώσει ότι θα πουλήσουν περίπου 200 εκατ. δάνεια Vivartia, υποχρεώνοντας τη τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο βασικός δανειστής της με 530 εκατ. ευρώ και βασικός μέτοχος της MIG με 31% να κινήσει τις διαδικασίες για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
Η εξέλιξη αυτή, του ενδιαφέροντος του CVC για τη Vivartia, είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφενός λόγω δανείων της Vivartia που θέλουν να πουλήσουν οι τράπεζες και αφετέρου λόγω της εμπλοκής του CVC στο ζήτημα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. 
Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες...

Η ανακοίνωση της εισηγμένης που επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του bankingnews.gr
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης