Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Λογικό να έχουμε 15 ημέρες lockdown στην Αττική - Οι τρεις παράμετροι που θα το κρίνουν

Παγώνη: Λογικό να έχουμε 15 ημέρες lockdown στην Αττική - Οι τρεις παράμετροι που θα το κρίνουν
Τα πράγματα δεν είναι καλά, χαλαρώσαμε όλοι - Εστίες υπερμετάδοσης τα λεωφορεία
Τη θέση ότι είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική διατύπωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στην έξαρση κρουσμάτων που καταγράφεται στο Λεκανοπέδιο τις τελευταίες εβδομάδες.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη υποστήριξε ότι «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική».
Όπως είπε αυτό θα καθοριστεί από τρείς παράγοντες, τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των νοσηλευομένων και τον αριθμό των διασωληνωμένων.
«Αν αυτές οι 3 παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα
Τον επόμενο μήνες θα ξεκινήσουν και οι γρίπες» είπε η κα.Παγώνη, η οποία επεσήμανε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown αλλά προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας κλπ.
«Τα πράγματα δεν είναι καλά.
Υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορωνοϊό και με άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ» είπε η κα.Παγώνη, η οποία απέδωσε την έξαρση του ιού στο ότι χαλαρώσαμε όλοι, αν και έσπευσε να σημειώσει ότι τα λεωφορέια είναι εστίες υπερμετάδοσης.
Επιπλέον ανέφερε πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν την καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό.
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η κα.Παγώνη υπογράμμισε πως η πρώτη βδομάδα δεν πήγε καλά.
«Κατά την άποψη μου οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας» τόνισε η κα.Παγώνη, η οποία κάλεσε όποιον έχει αδιαθεσία ή πυρετό να μένει στο σπίτι του.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης