Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων στη Βικτόρια μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Αυστραλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων στη Βικτόρια μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων
Χαλαρώνει τα μέτρα στα σύνορα της η Αυστραλία
Αύξηση κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία και ενώ οι αρχές είχαν αρχίσει να αίρουν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα.
Συγκεκριμένα, η Βικτόρια ανέφερε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της εβδομάδας.
Η Βικτόρια ανακοίνωσε σήμερα πέντε νέους θανάτους από τον κορωνοϊό και 45 νέα κρούσματα μόλυνσης κατά το τελευταίο 24ωρο.
Την προηγούμενη ημέρα, είχαν αναφερθεί στην ίδια πολιτεία 28 περιστατικά μόλυνσης και οκτώ θάνατοι.
Επρόκειτο για τη μικρότερη ημερήσια αύξηση των περιστατικών μόλυνσης, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών.
Οι αρχές της Βικτόρια άρχισαν την άρση των περιορισμών μέσα στην εβδομάδα, μετά την εφαρμογή ενός σκληρού αποκλεισμού που βοήθησε στη μείωση της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων σε διψήφια νούμερα, αφού είχαν ξεπεράσει τα 700 κρούσματα ημερησίως, στις αρχές Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison ανακοίνωσε ότι από σήμερα 18/9 θα αυξήσει κατά 2.000 τον αριθμό των πολιτών που επιτρέπεται να μπαίνουν στην χώρα κάθε εβδομάδα, αρχής γενομένης από τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς καταγράφεται πρόοδος στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Με την επιτυχία που είχαμε ως χώρα τους τελευταίους μήνες, μπορούμε να αρχίσουμε να ανοίγουμε ξανά και μπορούμε να αρχίσουμε να βοηθάμε τους Αυστραλούς να επιστρέψουν στο σπίτι τους» είπε ο Morrison.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης