Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς για Ιανό: Υπάρχουν ζημιές αλλά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι – Πολύ κρίσιμες οι επόμενες 9 ώρες

tags :
Χαρδαλιάς για Ιανό: Υπάρχουν ζημιές αλλά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι – Πολύ κρίσιμες οι επόμενες 9 ώρες
Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Πολύ κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες 9 ώρες σχετικά με την εξέλιξη και την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν ζημιές αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.
«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή.
Το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο» είπε ο κ.Χαρδαλιάς μετά την πρωινή σύσκεψη στο στη Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ.Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι αναμένονται κι άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ  υποστήριξε σχετικά με τις διακοπές ρεύματος στα τρία νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, ότι συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του δικτύου.
Όπως είπε, ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά για 6-9 ώρες και στη συνέχεια θα κινηθεί νότια ενώ υποστήριξε πως «ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας αποσπάστηκε από τον κυκλώνα, κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να ενωθεί με ένα μελτέμι και να δημιουργηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα».
«Το νέο αυτό μέτωπο θα «χτυπήσει» στην κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι και το απόγευμα.
Θα επηρεαστεί η Μαγνησία, η Αρκαδία, πιθανώς η Φωκίδα, ενώ από το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και την Εύβοια» είπε ο κ.Χαρδαλιάς, ο οποίος προειδοποίησε πως αυτές οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού.
«Οι προβλέψεις είναι 9ώρου και σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστούν οι συσκέψεις για τον συντονισμό δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων» τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης