Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 2.100 δολάρια βλέπει το χρυσό η UBS και συστήνει αγορά, παρά το +30% του 2020

tags :
Στα 2.100 δολάρια βλέπει το χρυσό η UBS και συστήνει αγορά, παρά το +30% του 2020
Η UBS παραμένει bullish και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας από τον Μάρτιο
Οι τιμές του χρυσού - που αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% φέτος - θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω και να παραμείνουν υψηλές καθώς οι παγκόσμιες αβεβαιότητες συνεχίζονται, σύμφωνα με την ελβετική UBS.
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι στο χρυσό.
Πιστεύουμε ότι οι τιμές θα πάνε υψηλότερα και αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι πιστεύουμε ότι θα παραμείνει εκεί για περισσότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Yeoh Choo Guan, αναλυτής της UBS.
Η τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της για χρυσό το επόμενο έτος από 1.850 δολάρια σε 2.100 δολάρια ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο χρυσός είναι στα 1.953 δολάρια - περίπου 29% υψηλότερο από εκείνο που ήταν στις αρχές του έτους.
Ένα περιβάλλον αρνητικών πραγματικών επιτοκίων και παγκόσμιων αβεβαιοτήτων, όπως οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, είναι μεταξύ των λόγων που ώθησαν τους επενδυτές να αυξήσουν τα κεφάλαια τους σε χρυσό, δήλωσε ο Yeoh.
«Πρόσφατα, έχουμε μια διόρθωση στην αγορά μετοχών.
Αυτό που ήταν ενδιαφέρον είναι ότι ο χρυσός ήταν πολύ ανθεκτικός παρά την υποχώρηση των μετοχών, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει συνεχής υποστήριξη αγοράς», είπε.
«Επιπλέον, ο χρυσός είναι επίσης ένας πολύ ελκυστικός διαφοροποιητής χαρτοφυλακίου.
Νομίζω ότι πολλοί επενδυτές συσσωρεύουν σε ομόλογα και REITs (επενδυτικά προϊόντα σε ακίνητα), οπότε ο χρυσός θεωρείται εναλλακτική λύση σε αυτό, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο τμήμα πιεστεί», πρόσθεσε.
Οι REITs είναι εισηγμένες εταιρείες που διαχειρίζονται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων όπως εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και γραφεία.
Προσελκύουν συνήθως επενδυτές που θέλουν μια σταθερή και τακτική πληρωμή μερισμάτων.
Εκτός από το χρυσό, η Yeoh είπε ότι είναι επίσης bullish στα χρηματιστήρια της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Οι τιμές των μετοχών στην περιοχή υπέστησαν σοβαρή πτώση καθώς τα ξένα κεφάλαια υποχώρησαν από διάφορες αγορές.
Ωστόσο, ο Yeoh επεσήμανε ότι οι αγορές ανέκαμψαν «πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περιμέναμε», με τη βοήθεια της μεγαλύτερης συμμετοχής επενδυτών λιανικής και εγχώριων κεφαλαίων.
Εξήγησε ότι ο «εγχώριος πλούτος» στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει αυξηθεί, όπως φαίνεται και στην επέκταση των τοπικών διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων.
Αυτά είναι καλά νέα για αγορές στην περιοχή, είπε.
«Αυτή η χρηματιστηριακή αγορά, ή η κεφαλαιαγορά γενικά, θα συνεχίσει να είναι ανθεκτική και πολύ ισχυρή - όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μεσοπρόθεσμα.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης