Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στην τριπλή λήξη και στις αναδιαρθρώσεις δεικτών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στην τριπλή λήξη και στις αναδιαρθρώσεις δεικτών
ΑΓΟΡΑ: Μεταβλητότητα θα έχουμε στη σημερινή συνεδρίαση. Έχουμε τριπλή λήξη στα παράγωγα, έχουμε αναδιαρθρώσεις δεικτών FTSE και Stoxx και έχουμε σε εξέλιξη και το road show. Ο τζίρος λογικά θα καταγράψει σημαντική βελτίωση. Συσσώρευση βλέπουμε στο ξεκίνημα. Το ενδιαφέρον μας είναι στις μετοχές που προσπαθούν να σπάσουν ή έχουν σπάσει κρίσιμες αντιστάσεις.

Ξεχωρίζει η MIG λόγω των εξελίξεων στη Vivartia με άνοδο άνω του 15%. Έκανε μεγάλο όγκο στο άνοιγμα η ΕΥΔΑΠ και πήγε μέχρι τα 7,59 ευρώ, αλλά γύρισε προς τα 7,44 ευρώ. Υποχωρεί με όγκο αλλά και πακέτο ο ΟΠΑΠ και η Coca Cola. Καλή εικόνα από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που προσπαθεί για την ανοδική διαφυγή. Ο τζίρος λόγω του πακέτου στον ΟΠΑΠ στα 4,5 εκατ. ευρώ στα πρώτα 7 λεπτά.

MIG: Οι εξελίξεις στη Vivartia φέρνουν και πάλι τη μετοχή στο προσκήνιο. Ο όγκος ξεπερνά τα 3,5 εκατ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά με αξία βέβαια συναλλαγών στις 210 χιλ. ευρώ. Η τιμή στα 0,0570 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χρειάζεται να συμβάλουν και αυτές για να βελτιωθεί το κλίμα. Η Πειραιώς ενισχύεται και η ΕΤΕ οριακά. Alpha και Eurobank υποχωρούν λίγο.

ΛΑΜΔΑ: Και αυτή έχει μείνει πίσω και στο ξεκίνημα δείχνει καλύτερες διαθέσεις οι οποίες συνδέονται με τη συνεδρίαση του ΣτΕ για το καζίνο στο Ελληνικό. Στα 5,76 ευρώ και στο +1,05%.

VIOHALCO: Μετά τη χθεσινή διαφυγή συνεχίζει σήμερα οριακά ανοδικά και με τιμή 2,76 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από τη μία η μείωση της ζήτησης λόγω πανδημίας και οι ζημιές 12,7 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση αποθεμάτων επηρέασαν τα αποτελέσματα, αλλά από την άλλη υπήρξε βελτίωση στο χρηματοοικονομικό από τη μείωση των περιθωρίων των επιτοκίων.

Οι πωλήσεις στο εξάμηνο υποχώρησαν 8% και στα 998,8 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 7,5 εκατ. ευρώ από 19,5 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 61%. Από τη δραστηριότητα στο χαλκό είχε μικρή ζημία ενώ από τη δραστηριότητα του αλουμινίου προήλθαν τα κέρδη. Έγιναν επενδύσεις 60,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είναι στα 742,5 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 1,06 δις. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στα 31,9 εκατ. ευρώ, τα αποθέματα στα 486 εκατ. ευρώ και οι απαιτήσεις στα 257,6 εκατ. ευρώ.

ΓΕΒΚΑ: Καθαρή θέση στο εξάμηνο 23,1 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 9,2 εκατ. ευρώ. Ταμείο 1,2 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις 8,8 εκατ. ευρώ και αποθέματα 10,2 εκατ. ευρώ. Πωλήσεις 13,9 εκατ. ευρώ από 15,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 334 χιλ. ευρώ από 516 χιλ. ευρώ.

PASAL: Πλέον η καθαρή θέση στο εξάμηνο είναι θετική και για τον όμιλο και για τη μητρική. Λόγω αποτιμήσεων γύρισε και σε κέρδη, τα οποία αν προσθέσουμε και τα κέρδη από τις δραστηριότητες που σταμάτησαν φτάνουν στα 27,7 εκατ ευρώ. Οι υποχρεώσεις έχουν μειωθεί στα 27,1 εκατ. ευρώ από 83,1 εκατ. ευρώ αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν στα 35,6 εκατ. ευρώ από 63,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου, άρα με τα ετήσια αποτελέσματα λογικά θα μπορεί να βγει από την επιτήρηση, αφού λογικά η καθαρή θέση θα είναι θετική. Η διοίκηση του ΧΑ βέβαια αποφασίζει. 

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Στα 6,71 ευρώ με όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Θα θέλαμε σε πρώτη φάση τιμή κοντά στα 7 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες αγόρασε ίδιες μετοχές στα 5,20 ευρώ και σήμερα η μετοχή με μικρό όγκο είναι στα 5,30 ευρώ. Έχουν μπει κάποιες «τάπες» στα 5,35 ευρώ. Μάλλον θέλουν να κάνει μία μικρή συσσώρευση η μετοχή μετά την κίνηση από τα 4 ευρώ στα 5,50 ευρώ.

ΔΕΗ: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής και καταγράφει άνοδο 1%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης