Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι ανατροπές στο χωροταξικό για τον τουρισμό - Συνέντευξη του Δημήτρη Οικονόμου (υφυπ. Χωροταξίας)

tags :
Οι ανατροπές στο χωροταξικό για τον τουρισμό - Συνέντευξη του Δημήτρη Οικονόμου (υφυπ. Χωροταξίας)
To ποσοστό κάλυψης των ξενοδοχείων παραμένει στο 20% στις εκτός σχεδίου περιοχές
Για όλες τις αλλαγές που προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και για την παράταση δήλωσης των αυθαιρέτων μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Δημήτρης Οικονόμου, υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, διευκρινίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ποσοστό κάλυψης των ξενοδοχείων παραμένει στο 20% στις εκτός σχεδίου περιοχές.
«Δίνουμε και ένα μπόνους, αν τα ξενοδοχεία θέλουν να αυξήσουν την κάλυψή τους, για την προσθήκη πρόσθετων κοινόχρηστων χώρων», λέει, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια κίνηση βελτιώνει την ποιότητα του ξενοδοχείου. «Και στον συντελεστή δόμησης δίνονται μπόνους στην περίπτωση που στο ξενοδοχείο υπάρχει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μια σειρά από συναφή θέματα. Ενισχύουμε τις καλές επενδύσεις», υπογραμμίζει.
«Η αρτιότητα για ξενοδοχεία εκτός σχεδίου αυξάνεται από 4 σε 8 στρέμματα. Σε μικρά νησιά δεν θα ισχύσουν τα 8 στρέμματα ως αναγκαία αρτιότητα, προφανώς σε πολύ μικρά νησιά που έχουν άλλες προϋποθέσεις θα διατηρηθούν τα 4 στρέμματα», ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κύριος Οικονόμου στη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος που προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου.
«Δημιουργούμε για πρώτη φορά ένα είδος οργανωμένης τουριστικής ανάπτυξης πάνω από τα 50 στρέμματα.
Μέχρι σήμερα το κατώτερο όριο ήταν τα 150. Μεταξύ 150 και 50 δημιουργούμε μία καινούργια μορφή, οργανωμένη ανάπτυξη με εξαιρετικά ευνοϊκούς πολεοδομικούς όρους και θα μπορούν να παίρνουν και ενισχύσεις από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Είναι καινούργιο, το ονομάζουμε μικρή μικτή τουριστική ανάπτυξη.
Θα μπορείς να έχεις και έναν περιορισμό στον αριθμό σπιτιών για πώληση μέσα σε αυτό, έως 10%, όχι παραπάνω, κυρίως για να διευκολύνεται η χρηματοδότηση», λέει ο κύριος Οικονόμου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Πηγή: www.tourismtoday.gr
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης