Ιρλανδία: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα και Ιταλία

Ιρλανδία: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα και Ιταλία
Επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέψουν στη χώρα από την Ιταλία και την Ελλάδα
Η ιρλανδική κυβέρνηση ενισχύει από σήμερα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.
Επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέψουν στη χώρα από την Ιταλία και την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε την οργή των αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aer Lingus.
Σύμφωνα με το Reuters η Aer Lingus είπε ότι “η κυβέρνηση είχε επανειλημμένα δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σχεδίαζε να εγκρίνει μια πιο φιλελεύθερη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αλλά αντ ‘αυτού μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα”.

Ποιοι ταξιδιώτες εξαιρούνται από την λίστα

Η νέα «Πράσινη Λίστα» που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται μόνο από επτά χώρες:

  1. Κύπρο
  2. Φινλανδία
  3. Γερμανία
  4. Ισλανδία
  5. Λετονία
  6. Λιθουανία
  7. Πολωνία
Η Ryanair, έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας. Οπως επισημαίνει ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών και ο τουρισμός «δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα».
Η εταιρεία έχει απειλήσει ότι θα κλείσει τις βάσεις της σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας, Σε Σάνον και Κορκ, αν δεν χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS