Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι insiders της Wall Street προχωρούν αθόρυβα σε ρευστοποιήσεις - Ο ρόλος της Fed

tags :
Οι insiders της Wall Street προχωρούν αθόρυβα σε ρευστοποιήσεις - Ο ρόλος της Fed
Φαίνεται σαν να έχει σημάνει το τέλος της ανάκαμψης σε σχήμα V
Καθώς η αγορά έχει «ανακάμψει» από τα χαμηλά επίπεδα τον Μάρτιο, οι σούπερ πλούσιοι του κόσμου έχουν βρει την ευκαιρία να πουλήσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ενώ οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες - και κυρίως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - διατηρούν την προσφορά χαμηλά και ενεργούν ως αντισυμβαλλόμενες.
Πολλοί επενδυτές έχουν κληθεί να πουλήσουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που φαίνεται σαν να έχει σημάνει το τέλος της ανάκαμψης σε σχήμα V.
Ο Seo Sang-young, αναλυτής της Kiwoom Securities στη Σεούλ σημείωσε: «Οι αποτιμήσεις στο χρηματιστήριο έχουν αυξηθεί σημαντικά ανεξάρτητα από τα θεμελιώδη.
Η μεταβλητότητα αυξάνεται".

Σύμφωνα με διαρροές, ο Heinz Hermann Thiele της Knorr-Bremse  βρήκε την ευκαιρία να πουλήσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ενώ οι συνιδρυτές της Adyen NV, Pieter van der Do και Arnout Schuijff εντάχθηκαν σε μια ομάδα στελεχών που πούλησαν 821 εκατομμύρια δολάρια μετοχών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι Mitchell και Steven Rales της Fortive Corp πούλησαν επίσης περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο ιδρυτής της Glovemaker Kossan Rubber Industries Bhd, Lim Kuang Sia, πούλησε επίσης περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές τον Αύγουστο.
Ο Lee Wai Keong της Riverstone Holdings πούλησε 45 εκατομμύρια δολάρια από μετοχές νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Leslie Wexner της L Brands πούλησε επίσης 89 εκατ. δολάρια τον Αύγουστο.
Το Bloomberg σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου, οι insiders πούλησαν 473 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ενώ αγόρασαν μόνο 9,5 εκατομμύρια δολάρια.
Πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου έχουν τον πλούτο τους συνδεδεμένο με δυσανάλογο τρόπο στη μετοχή της εταιρείας.

Για παράδειγμα, οι μετοχές του Jeff Bezos Amazon αξίζουν 172 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή αξία των 186 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Για τον Mark Zuckerberg, οι μετοχές του Facebook αποτελούν σχεδόν το σύνολο των 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων του.
Η Claire Madden, διευθύνουσα σύμβουλος της Connection Capital κατέληξε στο συμπέρασμα: «Είναι η πρώτη φορά που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ζήσει κάτι τόσο πραγματικό, απότομο και ξαφνικό όπως αυτό.
Γι'αυτό οδηγεί σε επανεκτιμήσεις των τοποθετήσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης