Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοητευμένη η Christine Lagarde για τον μικρό αριθμό γυναικών σε θέσεις ευθύνης

tags :
Απογοητευμένη η Christine Lagarde για τον μικρό αριθμό γυναικών σε θέσεις ευθύνης
Lagarde: Εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι λίγες γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) εξέφρασε σήμερα 18/9 τη λύπη της -σε συνέντευξη της στο γαλλικό περιοδικό Challenges- για το γεγονός ότι λίγες γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, ακόμη και στους κόλπους του θεσμού του οποίου προΐσταται.
«Εξακολουθούν να υπάρχουν υπερβολικά λίγες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στον κόσμο, ιδιαίτερα στον οικονομικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, περιλαμβανομένων των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε η Christine Lagarde, πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ΕΚΤ, τα ηνία της οποίας ανέλαβε τον Νοέμβριο 2019.
«Από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, η Isabel Schnabel και εγώ είμαστε οι δύο μοναδικές γυναίκες στην οικογενειακή φωτογραφία...
Δεν είναι φυσιολογικό!», υπογράμμισε η Γαλλίδα αξιωματούχος.
Σε μήνυμά της στο Twitter, η Isabel Schnabel αντέδρασε σήμερα υπογραμμίζοντας πως «είναι δύσκολο να υπερτιμήσει κανείς τη σημασία ηγετών όπως η Christine Lagarde, οι οποίοι εκφράζονται ανοικτά για τα θέματα αυτά, παρ' όλα τα φρικτά μισογυνικά σχόλια που σίγουρα θα ακολουθήσουν».
Σύμφωνα με την κ. Lagarde, «υπάρχει κάποια συνειδητοποίηση», όμως δεν πρόκειται παρά για «την αρχή της διαδικασίας».
Η ίδια εκτιμά πως η κρίση του κορωνοϊού «κατέστησε πιο δύσκολη τη θέση των γυναικών».
«Οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν το 70% των επαγγελμάτων υγείας· κινδυνεύουν περισσότερο σε υγειονομικό επίπεδο.
Με τον εγκλεισμό, βρίσκονται σε όλα τα μέτωπα, υποχρεωμένες να εργάζονται φυλώντας παράλληλα τα παιδιά, για να μην μιλήσουμε για την ενδοοικογενειακή βία», υπογράμμισε εκτιμώντας πως, «όπως σε όλες τις οικονομικές κρίσεις, είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους ή να δουν τον μισθό τους να μειώνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης