ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή σε Μινεσότα, Βιρτζίνια, Νότια Ντακότα και Ουαϊόμινγκ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή σε Μινεσότα, Βιρτζίνια, Νότια Ντακότα και Ουαϊόμινγκ
Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε ριζικά τις εκλογικές παραδόσεις στις ΗΠΑ
Ψηφοφόροι σχημάτισαν ουρά στη Μινεσότα για να ψηφίσουν σήμερα, πριν καν επισκεφθούν την Πολιτεία τους οι δύο βασικοί υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump και ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος Joe Biden.
Εκτός από τη Μινεσότα, από σήμερα ξεκίνησε η ψηφοφορία και σε άλλες τρεις Πολιτείες, τη Βιρτζίνια, τη Νότια Ντακότα και το Ουαϊόμινγκ.
Στη Μινεάπολη, στο μοναδικό εκλογικό τμήμα που έχει ανοίξει, 44 άνθρωποι ψήφισαν μέσα στα πρώτα 30 λεπτά. Κάποιοι είπαν ότι έσπευσαν να ψηφίσουν σήμερα, για να αποφύγουν τον συνωστισμό την ημέρα των εκλογών.
Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε ριζικά τις εκλογικές παραδόσεις στις ΗΠΑ.
Και οι δύο υποψήφιοι έχουν περικόψει δραστικά τα ταξίδια και τις συγκεντρώσεις τους ενώ αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι επιστολικές ψήφοι, καθώς οι Αμερικανοί προσπαθούν να μειώσουν την έκθεσή τους σε μεγάλα πλήθη, για να μην μολυνθούν.
«Απλώς ήθελα να έρθω για να τελειώνω», είπε ο Jason Miller, ένας 33χρονος ζωγράφος που ήταν στην ουρά πριν καν ανοίξει το εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει τον Μπάιντεν.
Όλοι οι ψηφοφόροι που περίμεναν στην ουρά φορούσαν μάσκες.
Ο Trump έχασε οριακά τη Μινεσότα στις εκλογές του 2016 και η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Morning Consult δείχνει ότι ο Μπάιντεν προηγείται στην Πολιτεία αυτή με 48%, έχοντας τέσσερις μονάδες διαφορά από τον απερχόμενο πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics ο Μπάιντεν ενδέχεται να προηγείται ακόμη και με 10,2 μονάδες.
Ο Trump πρόκειται να εκφωνήσει μια ομιλία το βράδυ σε ανοιχτό χώρο, σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Μπεμίτζι της Μινεσότα ενώ ο Biden θα μιλήσει το απόγευμα από το Ντούλουθ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS