Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed προς τράπεζες ΗΠΑ: Στηρίξτε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Διευρύνετε τον δανεισμό

tags :
Fed προς τράπεζες ΗΠΑ: Στηρίξτε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Διευρύνετε τον δανεισμό
H FED επαφίεται στις τράπεζες ώστε να εξασφαλίσουν δανειακή στήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
Η Federal Reserve, με νέα οδηγία που εξέδωσε σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου προς τις αμερικανικές τράπεζες, τις καλεί να διευρύνουν και να διευκολύνουν την πρόσβαση σε νέα επιχειρηματικά δάνεια, στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματός της, ύψους 600 δισ. δολ., για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (Main Street Lending Program).
H Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επαφίεται στις τράπεζες ώστε να προσφέρουν δανειακή στήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, και οι οποίες δεν έχουν το απαραίτητο μέγεθος για την πρόσβαση στις αγορές εταιρικής χρηματοδότησης, τις οποίες επίσης έχει "αιμοδοτήσει" το τελευταίο διάστημα η Fed.
Στην ουσία, η κεντρική τράπεζα καλεί τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διευρύνουν τα κριτήρια με τα οποία χορηγούν δάνεια, καθώς το πρόγραμμα μοιάζει να έχει "βαλτώσει" από τον Ιούλιο.
Ορισμένες τράπεζες πωλούν έως και το 95% των σχετικών δανείων στην Fed, φοβούμενες οι ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ μπορεί να τις θεωρήσουν υπόλογες για δανειοδότηση επιχειρήσεων των οποίων τα έσοδα έχουν πληγεί σοβαρά λόγω της κρίσης του κορονοϊού και άρα είναι πιθανό να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους.
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα αναφέρει έτσι στο guidance το οποίο εξέδωσε την Παρασκευή ότι έχει συμφωνήσει με τις ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν μεγαλύτερη ευελιξία για το λεγόμενο πρόγραμμα δανειοδότησης της Main Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης