Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Έως τον Απρίλιο του 2021 κάθε Αμερικανός θα έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Trump: Έως τον Απρίλιο του 2021 κάθε Αμερικανός θα έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού
«Εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες κάθε μήνα και αναμένουμε να έχουμε αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό μέχρι τον Απρίλιο» δήλωσε ο πρόεδρος Trump
Έως τον Απρίλιο οι ΗΠΑ θα έχουν παραγάγει αρκετές δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ώστε να καλυφθεί στον μέγιστο βαθμό η ζήτηση.
Αυτό δήλωσε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου πριν από το τέλος του έτους και πιθανότατα πολύ περισσότερο από αυτό το νούμερο.
«Εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες κάθε μήνα και αναμένουμε να έχουμε αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό μέχρι τον Απρίλιο»
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η εκτίμηση Trump έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανακοινώσεις του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ δεν θα αρχίσουν τον εμβολιασμό τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.
διευθυντής του CDC, Δρ Robert Redfield, δήλωσε ότι ένα εμβόλιο δεν μπορεί να είναι ευρέως διαθέσιμο μέχρι το καλοκαίρι ή τις αρχές του επόμενου έτους.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος Trump είπε ότι «τεράστιες ποσότητες» του εμβολίου «θα παραδοθούν μέσω του μεγάλου στρατού μας.
Μάλιστα, ο στρατηγός είναι από τους καλύτερους μας και είναι έτοιμος να τελέσει την αποστολή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης