Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδεινώνεται ο κορωνοϊός διεθνώς – Νέα lockdowns εξετάζει η Ευρώπη – Πάνω από 953 χιλ. οι νεκροί, στα 30,57 εκατ. τα κρούσματα

Επιδεινώνεται ο κορωνοϊός διεθνώς – Νέα lockdowns εξετάζει η Ευρώπη – Πάνω από 953 χιλ. οι νεκροί, στα 30,57 εκατ. τα κρούσματα
Νέα πρόβλεψη σοκ για τους νεκρούς στις  ΗΠΑ, εκτός ελέγχου η επιδημία στην Ινδία
Ραγδαία και ανεξέλεγκτα επιταχύνεται ανά τον κόσμο η επιδημία του κορωνοϊού, τη στιγμή που οι επιστήμονες αφήνουν να εννοηθεί ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί του πληθυσμού θα πρέπει να αναμένονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Με τη Λατινική Αμερική να βρίσκεται πραγματικά στο "κόκκινο", με τις ΗΠΑ να μην μπορούν να απαλλαγούν από αυτόν τον «εφιάλτη» μια και οι τελευταίες προβλέψεις κάνουν λόγο για 218.000 νεκρούς έως τις 10 Οκτωβρίου, με την Ινδία να καταγράφει από τα τέλη Αυγούστου τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και να απειλεί να ξεπεράσει ακόμα και τις  ΗΠΑ σε κρούσματα, η Ευρώπη ξαναμπαίνει και πάλι στο στόχαστρο του ιού.
Τις τελευταίες εβδομάδες ολοένα και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη καταγράφουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα και δεδομένου ότι η περιοχή μπαίνει στην φθινοπωρινή περίοδο να έχει σημάνει συναγερμός σε πολλές κυβερνήσεις.
Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία είναι έτοιμες να ανακοινώσουν νέα περιοριστικά μέτρα ενώ η βρετανική κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ένα δεύτερο γενικευμένο lockdown.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από την επιδημία ξεπέρασαν τους 953.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 30,57 εκατομμύρια,  ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ανέρχονται σε 20,8 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 30.579.108 και οι θάνατοι σε 953.318
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.740.400 και σε νεκρούς με 198.841
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 135.793 και τρίτη σε κρούσματα με 4.495.183                         
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 85.619 και τέταρτο το Μεξικό με 72.803
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.821 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.097.251 – Στους 19.339 οι νεκροί
- Πέμπτο σε κρούσματα το Περού με 756.412 και έκτη η Κολομβία με 750.471
- Έβδομο το Μεξικό με 688.954, όγδοη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 657.627 και ένατη η Ισπανία με 640.040
- Δέκατη η Αργεντινή με 613.658
- Στους 35.692 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 31.274 οι νεκροί στη Γαλλία
Image

ΗΠΑ: Πάνω από 198 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Πρόβλεψη για 218.000 θύματα έως τις 10/10

Πλησιάζουν τους 199.000 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού.
Παράλληλα, το σύνολο των κρουσμάτων είναι πάνω από τα 6,74 εκατομμύρια.
Οι ΗΠΑ σε απόλυτους αριθμούς είναι πρώτες σε θανάτους και κρούσματα, τη στιγμή που παραμένουν δυσοίωνες οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πορείας του ιού.
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτίμησε ότι έως τις 10 Οκτωβρίου οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού θα ανέρχονται σε 218.000.
Ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για μαζικούς εμβολιασμούς το δεύτερο με τρίτο τρίμηνο του 2021.

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη, νέα μέτρα σε Ισπανία, Γαλλία, Δανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, προς δεύτερο lockdown η Αγγλία;

Με ραγδαίο ρυθμό αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού σε πολλά κράτη της Ευρώπης, με την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκονται και πάλι στο "κόκκινο" και να αναζητούν τρόπους για την αναχαίτιση του ιού.
Εξάλλου αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να χρειαστεί ένα νέο lockdown σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα σύντομα, όπως δήλωσε το Σάββατο (19/9/2020) ένας πρώην ανώτερος κυβερνητικός σύμβουλος σε θέματα υγείας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε την Παρασκευή (18/9) ότι δεν επιθυμεί ένα νέο lockdown, αλλά ενδέχεται να απαιτηθούν νέοι περιορισμοί επειδή η χώρα αντιμετωπίζει ένα «αναπόφευκτο» δεύτερο κύμα  του Covid -19.
«Νομίζω ότι κάποια πρόσθετα μέτρα είναι πιθανό να χρειαστούν νωρίτερα και όχι αργότερα», δήλωσε ο Neil Ferguson, καθηγητής επιδημιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου.
Μέλη της βρετανικής κυβέρνησης ανέφεραν πως εξετάζουν ένα δεύτερο εθνικό lockdown μετά από τις νέες περιπτώσεις μόλυνσης, που σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 6.000 την ημέρα.
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν και τα κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας και του Λονδίνου, σημειώνει το Reuters.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα επίπεδα μόλυνσης που είδαμε σε αυτήν τη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, και αν αφήσουμε αυτή την κατάσταση άλλες δύο με τέσσερις εβδομάδες, θα επιστρέψουμε στα επίπεδα που είδαμε περισσότερο στα μέσα Μαρτίου και αυτό πρόκειται να προκαλέσει θανάτους» τόνισε ο Βρετανός επιστήμονας.
Πάντως επισήμανε ότι, τα μελλοντικά περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζεται να είναι τόσο αυστηρά με εκείνα που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο για να είναι αποτελεσματικά στην επιβράδυνση της νέα εξάπλωσης της νόσου.
Την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ευρώπη επιβεβαίωσε και ο ΠΟΥ, ο οποίος ανέφερε ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση αποφασιστικής σημασίας στη μάχη εναντίον του Covid-19 με την επιστροφή στα σχολεία και την έλευση του φθινοπώρου.
«Είναι καιρός να σταματήσουμε να «κυνηγάμε χίμαιρες» και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να κρατήσουμε τους νέους στο σχολείο, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδεχθούμε αναπόφευκτες θυσίες.
Η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στους εσωτερικούς χώρους.
Η πίεση της μόλυνσης θα αυξηθεί.
Θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί για να παραμείνουν μέσα στην κοινωνική ζωή τόσο οι πιο νέοι όσο και οι πιο ηλικιωμένοι.
Ο μόνος τρόπος είναι οι ενήλικοι να κρατήσουν επαρκή απόσταση για να ευνοήσουν μια μείωση της μόλυνσης» είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Michael Ryan.
Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινώσουν Γαλλία και Ολλανδία.
Image
Ισπανία: Τοπικά Lockdown σε 6 περιοχές της Μαδρίτης από τις 21/9 λόγω αύξησης κρουσμάτων

Δεκάδες γειτονίες της Μαδρίτης μπαίνουν από την ερχόμενη βδομάδα σε τοπικό lockdown μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού σε ιδιαίτερα φτωχιές περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας.
Το Vallecas, μια νότια συνοικία με χαμηλό μέσο εισόδημα και υψηλό πληθυσμό μεταναστών, καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην ισπανική πρωτεύουσα - σχεδόν έξι φορές υψηλότερο από το Chamberi, μια πιο πλούσια συνοικία στα βόρεια της πόλης.
Ωστόσο, οι κάτοικοι του Vallecas χαρακτηρίζουν τα νέα περιοριστικά μέτρα άχρηστα καθώς όπως λένε μετακινούνται καθημερινά από τη μια περιοχή στην άλλη για να πηγαίνουν στις δουλειές τους.
Παρόλα αυτά η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες (18/9) οτι η μετακίνηση μεταξύ και εντός έξι περιοχών που θα επιβληθεί το τοπικό lockdown και στις οποίες ζουν περίπου 850.000 άτομα, θα περιοριστεί από τη Δευτέρα (21/9) ωστόσο θα εξακολουθούν να μπορούν να πάνε στη δουλειά τους.
Η επικεφαλής της περιοχής Isabel Diaz Ayuso δήλωσε πως οι περιοχές αυτές επιλέγηκαν επειδή τα επίπεδα μετάδοσης εκεί ξεπέρασαν τα 1.000 ανά 100.000 άτομα. Η αστυνομία θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων.

Ιταλία: Υπερδιπλασιασμός θανάτων σε 24 ώρες - Ο υψηλότερος αριθμός από 7/7

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς το Σάββατο (19/9/2020) 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ καταγράφηκαν 1.638 κρούσματα.
Την Παρασκευή 18/9 οι θάνατοι ήταν 10, με 1.907 κρούσματα.
Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών είναι ο υψηλότερος από τις 7 του περασμένου Ιουλίου.
Παράλληλα, 225 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 40.566 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό και βρίσκονται σε νοσοκομεία, 2.380 ασθενείς.
Τα περισσότερα νέα κρούσματα σημειώθηκαν στην Λομβαρδία (243), στην περιφέρεια της Ρώμης (197) και σε εκείνη με πρωτεύουσα την Νάπολη (186).
Από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 35.692 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 296.569.

Γαλλία: Πάνω από 13 χιλ νέα κρούσματα και 26 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 13.498 νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ επιπλέον καθημερινών περιστατικών.
Συνολικά στη Γαλλία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν σε  442.194.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν από τη νόσο 26 άτομα και πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 31.274.

Ινδία: Θετικοί 30 βουλευτές – Πιθανό να διακοπεί η συνεδρίαση του κοινοβουλίου – Σε 5,3 εκατ. τα κρούσματα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διακοπεί η συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Ινδίας, η οποία άρχισε αυτήν την εβδομάδα, καθώς 30 βουλευτές διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, όπως δήλωσαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ινδικού κοινοβουλίου.
Στη χώρα ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε σε 5,3 εκατομμύρια, καθώς κατέγραψε 93.337 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.
Ωστόσο ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι σχετικά χαμηλός και το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 1.247 άνθρωποι, με τους οποίους ανήλθε σε 85.619 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο στη χώρα.
Σημειώνεται ότι το ινδικό κοινοβούλιο συνήλθε στις 14 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών και αναμενόταν να συνεχίσει να συνεδριάζει μέχρι την 1η Οκτωβρίου, όμως σύμφωνα με τους δύο αυτούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, η συνεδρίασή του μπορεί να συντομευθεί κατά περίπου μία εβδομάδα.
Μάλιστα, η κυβέρνηση της Ινδίας έδωσε εντολή για την καθημερινή υποβολή σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό των δημοσιογράφων που εισέρχονται στο κοινοβούλιο για να καλύψουν την συνεδρίασή του.
Σημειώνεται πως σε απόλυτους αριθμούς η Ινδία είναι δεύτερη παγκοσμίως όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τρίτη σε θανάτους πίσω από ΗΠΑ και Βραζιλία.
Image
Στο κόκκινο Βραζιλία, Μεξικό – Μετρούν πάνω από 208.000 νεκρούς

Περισσότερους από 208.000 νεκρούς από την επιδημία του κορωνοϊού μετρούν Βραζιλία και Μεξικό που έχουν πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής από τον ιό.
Συνολικά η Βραζιλία έχει καταγράψει 135.793 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.495.183.
Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται σε αριθμό κρουσμάτων το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, και καταμετρά τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του ιού παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.
Αλλά και το Μεξικό βρίσκεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα θύματα της επιδημίας.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 73.803 νεκρούς επί συνόλου 688.954 μολύνσεων.
Η Λατινική Αμερική είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή του κόσμου καθώς στην πρώτη δεκάδα των κρατών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως βρίσκονται συνολικά πέντε χώρες από τη νότια Αμερική (Βραζιλία, Μεξικό, Περού, Κολομβία και Αργεντινή).

Ρωσία: Ξεπέρασαν τις 6.000 τα νέα κρούσματα σε 24 ώρες, για πρώτη φορά σε δύο μήνες

Η Ρωσία κατέγραψε 6.065 νέα κρούσματα κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, με τον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων να ξεπερνά τα 6.000 για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε σε 1.097.251.
Σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων, 144 άνθρωποι κατέληξαν από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο και συνολικά οι νεκροί από τη νόσο στη χώρα φτάνουν τους 19.339.
Ιράν: Ακόμη 166 νέοι θάνατοι και 2.845 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στο Ιράν α
Αυξήθηκαν κατά 166 οι νεκροί από τη νόσο στο Ιράν, φτάνοντας συνολικά τους 24.118 θανάτους, όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στην κρατική τηλεόραση.
Ακόμη, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 2.845 κατά το τελευταίο 24ωρο στα 419.043 κρούσματα στο Ιράν.

Τουρκία: Οι γιατροί κατηγορούν την κυβέρνηση για υποβάθμιση της πανδημίας, εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

Η σταθερή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης από τον Covid -19 στην Τουρκία, ενισχύει το κλίμα έντασης μεταξύ των γιατρών και των πολιτικών.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι τα επίσημα στοιχεία υποβαθμίσουν την κλίμακα του ξεσπάσματος της πανδημίας, με τους πολιτικούς από την πλευρά τους, να κατηγορούν την ιατρική ένωση της γειτονικής χώρας, για υποβάθμιση των προσπαθειών αντιμετώπισης της κατάστασης.
Περισσότερα από 1.600 νέα περιστατικά μόλυνσης και 60 νέοι θάνατοι από τη νόσο αναφέρονται καθημερινά στην Τουρκία.
Πρόκειται για αριθμούς που είναι σημαντικά μικρότεροι από τα επίπεδα της αριθμητικής κορύφωσης κρουσμάτων και θανάτων του Απριλίου του 2020.
Κατά την τρέχουσα περίοδο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά, ενώ ο μέσος όρος του αριθμού των θανάτων, είναι σήμερα τριπλάσιος, από τον αντίστοιχο μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου.
 
Καθυστερεί το εμβόλιο της Moderna κατά κορωνοϊού, διαψεύδονται οι προσδοκίες του Trump

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα αναγκαστεί να περιμένει η φαρμακευτική εταιρεία Moderna για να αναλύσει τα δεδομένα από τις δοκιμές των εμβολίων κατά της πανδημίας Covid-19 - περισσότερο από ό,τι θα ήταν απαραίτητο για να ικανοποιήσει τις ελπίδες της κυβέρνησης Trump.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστώνη δήλωσε την Πέμπτη ότι περισσότεροι από 25.000 εθελοντές έχουν δηλώσει πως θέλουν να συμμετάσχουν στις δοκιμές, με περισσότερους από 10.000 να έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις του προγράμματος εμβολιασμού.
Επίσης, έδωσε ένα πιο αργό χρονοδιάγραμμα ανάλυσης σε σχέση με την ανταγωνίστριά της Pfizer, η οποία συνεργάζεται με την BioNTech (θα έχουν αναλύσει τα δεδομένα τους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου).
Μιλώντας στους μετόχους της Moderna, ο διευθύνων σύμβουλος, Stéphane Bancel, είπε ότι ένα επιτυχημένο εμβόλιο Covid-19 θα μπορούσε να οδηγήσει σε «γραμμή εσόδων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων» το 2021.
Η ταχύτητα των δοκιμών εξαρτάται από τα ποσοστά των κρουσμάτων.
Για να αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, οι δοκιμές πρέπει να δείξουν ότι τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, που δεν λαμβάνουν το πραγματικό εμβόλιο, μολύνθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης