Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Ιανός»: Και δεύτερος νεκρός στην Καρδίτσα - Δύο οι αγνοούμενοι - Σε επιφυλακή οι αρχές - Προς εκτόνωση το φαινόμενο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Και δεύτερος νεκρός στην Καρδίτσα - Δύο οι αγνοούμενοι - Σε επιφυλακή οι αρχές - Προς εκτόνωση το φαινόμενο
Aγνοούνται οι επιβαίνοντες ενός ΕΙΧ οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας
(upd) Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας "Ιανός", που συνεχίζει να πλήττει περιοχές της Ελλάδας και πλέον φαίνεται να έχει βάλει "πλώρη" για την Κρήτη.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα κι ένας 64χρονος κτηνοτρόφος από το χωριό Μαγουλίτσα της Καρδίτσας, που ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους, έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία «Ιανός», αγνοούνται οι επιβαίνοντες ενός ΕΙΧ οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην Θεσσαλία.
Σε εγρήγορση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά, παραμένουμε "στην περιοχή της Αρκαδίας, ειδικά στο Λεωνίδιο, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα»,  ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο που είναι αγνοούμενοι.

Έπληξε τη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της,  απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας ενώ ο άτυχος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός μέσα στο μαντρί του.
Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων ιδίατερα στην καρδίτσα.

Στο Μουζάκι, αγνοείται μια 40χρονη οδηγός οχήματος, η οποία παρά τις σημάνσεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, επιχείρησε να περάσει στον περιφερειακό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει.
Αργότερα υπήρξαν πληροφορίες και για έναν ακόμη αγνοούμενο, έναν 64χρονο κτηνοτρόφο, είδηση που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Μουζακίου, Φώτης Στάθης.

Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας και μια γέφυρα

Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.
Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά, ενώ ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως.
Παράλληλα η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση.
γκρεμισμενο

Image

Στο «κόκκινο» τα Φάρσαλα - Τεράστιες οι καταστροφές από τον «Ιανό»

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων.
Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της το βράδυ της Παρασκευής 18/9, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.
Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές».
Ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γεώργιος Λαδόπουλος σημείωσε ότι «το φαινόμενο ήταν εξωφρενικό καθώς υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι κινδύνεψαν».
Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου με μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ σε αρκετά χωριά δυτικά των Φαρσάλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή το χωριό το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με μηχανήματα είναι ο Σταυρός Φαρσάλων.

Ο «Ιανός» χτύπησε και την Εύβοια

Και την πολύπαθη Εύβοια έπληξε (στις 19/9) η κακοκαιρία «Ιανός» καθώς στην Ερέτρια πλημμύρισαν ήδη κεντρικοί δρόμοι.
Η περιοχή, που είχε πληγεί από τις φονικές πλημμύρες στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 και είχαν προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται και πάλι στο μάτι της κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχοπτώσεις να κατεβάζουν φερτά υλικά από τις ορεινές περιοχές προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.
Αυτοψία στα σημεία από τις πρώτες πρωινές ώρες έκανε ο Δήμαρχος της Ερέτριας ο κύριος Ιωάννης Δημητρόπουλος μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότης Μάριο Παντελή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο


Τις προηγούμενες ημέρες ο «Ιανός» είχε πλήξει Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ και η Στερεά Ελλάδα και η Φθιώτιδα χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα.
Μέχρι στιγμής τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στην ηλεκτροδότηση των νησιών ενώ οι δήμαρχοι κάνουν λόγο και για καταστροφές στις υποδομές.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στα νησιά σκάφη έχουν βυθιστεί, δρόμοι έχουν κλείσει από πεσμένα δέντρα ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και υποδομές.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική σε Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο είχε δεχθεί τουλάχιστον 140 κλήσεις για κοπές δέντρων, 14 για αντλήσεις υδάτων ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 34 απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων, ο Ιανός εξελίσσεται πολύ αργά ενώ η πορεία του αναμένεται να μετατοπιστεί και να μην εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου όπως προβλεπόταν αρχικά, αλλά να κινηθεί νοτιότερα στην παράκτια γραμμή της Πελοποννήσου.
Αργά το μεσημέρι με έκτακτη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κοινοποιήθηκε η διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, καταργούνται όλες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, ενώ η αμαξοστοιχία 56 επιστρέφει στην Αθήνα και η αμαξοστοιχία 58 επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.
Αιτία, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία και κυρίως τα πλημμυρικά φαινόμενα πριν τη σήραγγα της Οθρύος, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα η σιδηροδρομική γραμμή να υποστεί σοβαρές ζημιές και να είναι απροσπέλαστη.

Image
Η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει 896 άτομα που κινδύνεψαν από τον «Ιανό»

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κινδυνέψει τα τελευταία 24ωρα από την απέλαση του «Ιανού» καθώς η πυροσβεστική έχει ήδη απεγκλωβίσει 896 άτομα.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο  και στη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 896 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.
Ειδικότερα:
-Στο Νότιο Ιόνιο  (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 383 κοπές δέντρων, και 58 αφαιρέσεις αντικειμένων.
-Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 68 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 25 αντλήσεις και 43 κοπές δέντρων.
-Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 152 αντλήσεις και 5 κοπές δέντρων.
-Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 34 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 18 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
- Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 815 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 727 διασώσεις, 327 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.
Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν:
 -μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και
 -ένας άνδρας, 63 ετών, πλησίον του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας.
 Ακόμη, αγνοούνται οι επιβαίνοντες ενός ΕΙΧ οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας.
Σατο μεταξύ, οι  Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.
Ήδη, σε  άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πώς θα κινηθεί μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» - Ποιες περιοχές θα πληγούν

«Πλώρη» για την Κρήτη έχει βάλει ο «Ιανός».
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ο «Ιανός», το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου  (19/9/2020) να κινηθεί αρχικά νότια, και στη συνέχεια νοτιοανατολικά, με τα φαινόμενά του σταδιακά να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.
Από το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς και την Κυριακή (20/9), ο «Ιανός» θα επηρεάσει πλέον την Κρήτη.
Σημειώνεται ότι ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ μετά από σχεδόν 24 ώρες παραμονής στις δυτικές ακτές της χώρας, άρχισε να κινείται νότια και το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 το κέντρο του εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου .
Τη νύχτα που πέρασε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες οδήγησαν στην υπερχείλιση χειμάρρων, καταστροφή υποδομών, κτιρίων και γεφυρών και δυστυχώς στον θάνατο μιας γυναίκας στο Βασιλί Φαρσάλων.
Τις πρωινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 19/09 αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Πελοπόννησο με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν καταιγίδες.

Πέτσας: Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση για τα θύματα της κακοκαιρίας

«Τρεις λέξεις αυτή τη στιγμή: Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση», δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Ιανός».
«Θλίψη για τη συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή της στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων.
Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους, επίσης στην περιοχή της Θεσσαλίας. Και συμπαράσταση σε όσους έχουν πάθει τεράστιες καταστροφές», τόνισε ο κ. Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.  Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Καρδίτσα οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, προσθέτοντας πως «η  πόλη αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένη, έχει περίπου 50-60 πόντους νερό.
Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.
Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον μηχανισμό.
Ενδεικτικά η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 2.500 τηλεφωνήματα και έγιναν περίπου 620 διασώσεις, σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια όλη τη νύχτα, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα.
Στέλνουμε μήνυμα εγρήγορσης, αυξημένης προσοχής και αποφυγής των μετακινήσεων γιατί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και θα κατέβουν νοτιότερα, ιδίως στη Στερεά Ελλάδα και στην Αττική.  
Χρειάζεται προσοχή, λοιπόν, από όλους και να ακούμε πάντα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

Χαρδαλιάς: Παραμένουμε σε ετοιμότητα - Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί στην Αττική

«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής,  αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, ειδικά στο Λεωνίδιο, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, μετά από συνεχείς συσκέψεις που είχε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.
Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την Κρήτη, αν και αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Προειδοποίησε πως οι κάτοικοι της Αργολίδας, της Λακωνίας, των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.
Όπως είπε, «οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού», ενώ σημείωσε ότι «γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη, αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες».
Υπογράμμισε ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή.
Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες».
Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς εκ μέρους όλης της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων  που χάθηκαν, σημειώνοντας πως «για όλους όσους αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής , η κάθε απώλεια είναι κάτι το οποίο το παίρνουμε προσωπικά".
Ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους δύο που είναι αγνοούμενοι και κάλεσε  τους πολίτες  να παίρνουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σαν κάτι που είναι σημαντικό, κρίσιμο και σοβαρό.
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες διασώστες, πυροσβέστες, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας , που όπως είπε, μέχρι τις 6 το πρωί έδωσαν μία μεγάλη μάχη σε όλη τη χώρα και ειδικά στις περιοχές που είχαμε το φαινόμενο καθώς «619 συνάνθρωποί μας σώθηκαν με αυτοθυσία που έδειξαν σε πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους τους».
Όπως είπε, «συνεχίζεται η προσπάθεια, έχουμε κλείσει σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα και η προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα είναι μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη,  αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες».
Κληθείς να μιλήσει για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «από το πρωί ήδη τρέξαμε τρεις διαφορετικές συσκέψεις.
Φεύγουν κλιμάκια κυβερνητικά στις περιοχές αυτές, ήδη δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις ειδικά στα νησιά και ταυτόχρονα κάποιες περιοχές που είναι αποκομμένες να εξασφαλίσουμε όλα όσα χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».

Image

Λαγουβάρδος (διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών): Με ανησυχούν τα ύψη βροχής τις επόμενες 24 ώρες

Την ανησυχία του για τα ύψη βροχής που αναμένεται να πέσουν τις επόμενες 24 ώρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας λόγω της επέλασης του «Ιανού» εξέφρασε ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κ.Λαγουβάρδος.
«Το κέντρο του Ιανού έχει φτάσει στην ξηρά, περίπου κοντά στην Λευκάδα, όπου συνεχίζουμε να έχουμε έντονα φαινόμενα και παραμένουν πολύ ενισχυμένοι οι άνεμοι σε αυτά τα νησιά και στις ακτές. Έχουμε βροχές και σε πολλές περιοχές, όπου περιμένουμε να ενταθούν.
Οι περιοχές αυτές είναι αρκετά ανατολικά από το κέντρο του δηλαδή και στη νότια Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, πολύ ισχυρές βροχές στη Φθιώτιδα και στην Πελοπόννησο φυσικά.
Το κομμάτι της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα δεχθεί μεγάλα ύψη βροχής και σήμερα και αύριο μέχρι το μεσημέρι.
Και για την Αττική περιμένουμε να έχουμε αρκετές βροχές από το μεσημέρι και μετά.
Ορισμένα σενάρια δίνουν αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Λαγουβάρδος, υποστηρίζοντας ότι «όσο μπαίνει το μάτι του κυκλώνα στην ξηρά, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν».
«Με ανησυχούν πολύ τα ύψη βροχής των επομένων ωρών, αυτά είναι ικανά να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια σε αρκετές περιοχές.
Έχουμε 24 ώρες μπροστά μας που θέλουν πολύ προσοχή» είπε ο κ.Λαγουβάρδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης