Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Μία ανάσα από ένα δεύτερο καθολικό lockdown βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία

Κορωνοϊός: Μία ανάσα από ένα δεύτερο καθολικό lockdown βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία
Μέλη της βρετανικής κυβέρνησης ανέφεραν πως εξετάζουν ένα δεύτερο εθνικό lockdown μετά από τις νέες περιπτώσεις μόλυνσης

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να χρειαστεί ένα νέο lockdown σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα σύντομα, όπως δήλωσε το Σάββατο (19/9/2020) ένας πρώην ανώτερος κυβερνητικός σύμβουλος σε θέματα υγείας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε την Παρασκευή (18/9) ότι δεν επιθυμεί ένα νέο lockdown, αλλά ενδέχεται να απαιτηθούν νέοι περιορισμοί επειδή η χώρα αντιμετωπίζει ένα «αναπόφευκτο» δεύτερο κύμα  του Covid -19.
«Νομίζω ότι κάποια πρόσθετα μέτρα είναι πιθανό να χρειαστούν νωρίτερα και όχι αργότερα», δήλωσε ο Neil Ferguson, καθηγητής επιδημιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου.
Μέλη της βρετανικής κυβέρνησης ανέφεραν πως εξετάζουν ένα δεύτερο εθνικό lockdown μετά από τις νέες περιπτώσεις μόλυνσης, που σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 6.000 την ημέρα.
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν και τα κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας και του Λονδίνου, σημειώνει το Reuters.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα επίπεδα μόλυνσης που είδαμε σε αυτήν τη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, και αν αφήσουμε αυτή την κατάσταση άλλες δύο με τέσσερις εβδομάδες, θα επιστρέψουμε στα επίπεδα που είδαμε περισσότερο στα μέσα Μαρτίου και αυτό πρόκειται να προκαλέσει θανάτους» τόνισε ο Βρετανός επιστήμονας.
Πάντως επισήμανε ότι, τα μελλοντικά περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζεται να είναι τόσο αυστηρά με εκείνα που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο για να είναι αποτελεσματικά στην επιβράδυνση της νέα εξάπλωσης της νόσου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης