Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Τοπικά Lockdown σε 6 περιοχές της Μαδρίτης από τις 21/9 λόγω αύξησης κρουσμάτων

Ισπανία: Τοπικά Lockdown σε 6 περιοχές της Μαδρίτης από τις 21/9 λόγω αύξησης κρουσμάτων
Στις περιοχές αυτές ζουν 850.000 άτομα κυρίως χαμηλού εισοδήματος και πολλοί μετανάστες  
Δεκάδες γειτονίες της Μαδρίτης μπαίνουν από την ερχόμενη βδομάδα σε τοπικό lockdown μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού σε ιδιαίτερα φτωχιές περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας.
Το Vallecas, μια νότια συνοικία με χαμηλό μέσο εισόδημα και υψηλό πληθυσμό μεταναστών, καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην ισπανική πρωτεύουσα - σχεδόν έξι φορές υψηλότερο από το Chamberi, μια πιο πλούσια συνοικία στα βόρεια της πόλης.
Ωστόσο, οι κάτοικοι του Vallecas χαρακτηρίζουν τα νέα περιοριστικά μέτρα άχρηστα καθώς όπως λένε μετακινούνται καθημερινά από τη μια περιοχή στην άλλη για να πηγαίνουν στις δουλειές τους.
Παρόλα αυτά η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες (18/9) οτι η μετακίνηση μεταξύ και εντός έξι περιοχών που θα επιβληθεί το τοπικό lockdown και στις οποίες ζουν περίπου 850.000 άτομα, θα περιοριστεί από τη Δευτέρα (21/9) ωστόσο θα εξακολουθούν να μπορούν να πάνε στη δουλειά τους.
Η επικεφαλής της περιοχής Isabel Diaz Ayuso δήλωσε πως οι περιοχές αυτές επιλέγηκαν επειδή τα επίπεδα μετάδοσης εκεί ξεπέρασαν τα 1.000 ανά 100.000 άτομα. Η αστυνομία θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης