Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μεταρρυθμίσεις για την αποφυγή κύματος χρεοκοπιών, εν μέσω πανδημίας

Γερμανία: Μεταρρυθμίσεις για την αποφυγή κύματος χρεοκοπιών, εν  μέσω πανδημίας
Νέα σειρά μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση
Η Γερμανία θα χαλαρώσει τους κανόνες για την αφερεγγυότητα προκειμένου να αποτρέψει ένα κύμα πτωχεύσεων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, υπό την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού έχουν ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο.
Προκειμένου να αποφευχθούν οι χρεοκοπίες και οι μαζικές απολύσεις, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Angela Merkel ξεκίνησε μια σειρά μέτρων τόνωσης και ανακούφισης καθώς η Γερμανία δοκιμάζεται από τη μεγαλύτερη ύφεση τα τελευταία 75 χρόνια, έχοντας συρρικνωθεί κατά 9,7% το δεύτερο τρίμηνο.
«Οι εταιρείες που μπορούν να δείξουν στους πιστωτές μια ρεαλιστική προοπτική αναδιάρθρωσης θα πρέπει να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους εκτός των διαδικασιών αφερεγγυότητας», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021, η προθεσμία για τις εταιρείες να υποβάλουν αίτηση αφερεγγυότητας θα επεκταθεί σε έξι από τρεις εβδομάδες και οι αρχές θα εφαρμόσουν πιο χαλαρά κριτήρια αξιολόγησης κατά την εξέταση των υπερχρεωμένων.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα όπως επιτρέποντας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας να καθυστερήσουν την υποβολή αίτησης πτώχευσης έως το τέλος του έτους, παρατείνοντας την αρχική προθεσμία, που εξέπνεε τέλη Σεπτεμβρίου.
Με τη βοήθεια αυτών των μέτρων, ο αριθμός των επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση στη Γερμανία μειώθηκε κατά 6,2% σε 9,006 το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αναφέρει το Reuters.
Οι επικριτές του μέτρου υποστηρίζουν, πως έτσι διατηρούνται τεχνητά στη ζωή εταιρείες «ζόμπι».
Από την άλλη, όσοι υπεραμύνονται του μέτρου, θεωρούν πως βοηθά στην αποτροπή  μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης και αύξησης της ανεργίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης