Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Την κατάργηση της μοναρχίας ζητεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Pablo Iglesias

Ισπανία: Την κατάργηση της μοναρχίας ζητεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Pablo Iglesias
H μοναρχία δεν αφορά πλέον τη νέα γενιά, είναι ευκαιρία για Δημοκρατία στην Ισπανία, δήλωσε ο επικεφαλής του Podemos
Ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Pablo Iglesias δήλωσε το Σάββατο (19/9/2020) ότι το οικονομικό σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τη βασιλική οικογένεια, παρουσιάζεται ως μία «ιστορική στιγμή», προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στη δημοκρατία.
Ο Iglesias, αρχηγός του κόμματος Unidas Podemos που είναι ο μικρότερος  εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας, δήλωσε ότι η μοναρχία δεν αφορά πλέον τη νέα γενιά.
«Όλο και λιγότεροι άνθρωποι στην Ισπανία καταλαβαίνουν, ειδικά οι νέοι, ότι στον 21ο αιώνα οι πολίτες δεν μπορούν να επιλέξουν ποιος είναι ο αρχηγός του κράτους τους και πως δεν χρειάζεται κάποιος να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Iglesias σε κομματική συνάντηση.
Ο πρώην Βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos εγκατέλειψε τη χώρα λόγω σκανδάλου τον περασμένο μήνα και ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Κάποτε ήταν ένας δημοφιλής μονάρχης, που παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Felipe το 2014 μετά από μια υπόθεση φορολογικής απάτης στην οποία συμμετείχαν μέλη της οικογένειάς του και αφορούσε ένα σαφάρι την περίοδο, που οι Ισπανοί πολίτες δοκιμάζονταν από μία βαθιά οικονομική ύφεση.
Τον Ιούνιο 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησε μια προκαταρκτική έρευνα για τη συμμετοχή του Juan Carlos σε μια σιδηροδρομική σύμβαση υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία.
Η εφημερίδα La Tribune de Geneve της Ελβετίας ανέφερε ότι είχε λάβει 100 εκατομμύρια δολάρια από τον πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.
Οι ελβετικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης