Στην Καρδίτσα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Σπίρτζης: Δεν υπήρχε εγρήγορση και προετοιμασία στη Θεσσαλία

Στην Καρδίτσα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Σπίρτζης: Δεν υπήρχε εγρήγορση και προετοιμασία στη Θεσσαλία
"Επειδή το φαινόμενο θα μετατοπιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί σαν θεατής την κατάσταση και να συνδράμει με κινητοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων", ανέφερε ο Χρ. Σπίρτζης
"Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά η περιφέρεια Θεσσαλίας, η πολιτική προστασία όφειλαν να ήταν απόλυτα προετοιμασμένες", δήλωσε από την Καρδίτσα, όπου βρίσκεται κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης.
Ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και ευχήθηκε  να έχουμε καλά νέα για τους αγνοούμενους συμπολίτες μας.
"Η παρουσία μας εδώ με εντολή του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα δηλώνει την συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφές", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σπίρτζης τόνσιε ότι "ο κυκλώνας Ιανός αναμενόταν εδώ και αρκετές ημέρες.
Δεν ήταν κάτι ξαφνικό ή έκτακτο.
Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά η περιφέρεια Θεσσαλίας, η πολιτική προστασία όφειλαν να ήταν απόλυτα προετοιμασμένες.
Δεν αρκούν τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του για να βρίσκονται οι πολίτες σε εγρήγορση.
Πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση ο ίδιος, η κυβέρνηση του, οι περιφερειάρχες και ο κρατικός μηχανισμός".
"Δυστυχώς", πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης, "έσπασαν αναχώματα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και πλημμύρισε η πόλη της Καρδίτσας.
Έφραξαν γέφυρες εξαιτίας του μη καθαρισμού ρεμάτων δημιουργώντας μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο και εκτροπή των υδάτων εντός οικιστικών περιοχών.
Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες, ο αποκλεισμός οικισμών και η απουσία συνεργείων ως τώρα, αποδεικνύουν την έλλειψη προετοιμασίας και ετοιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας".
"Επειδή το φαινόμενο θα μετατοπιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί σαν θεατής την κατάσταση και να συνδράμει με κινητοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων", σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως "
θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει εγκαταλειφθούν οι πολίτες στις μεγάλες καθυστερήσεις που εδώ και 15 μήνες επανήλθαν στις αποκαταστάσεις των καταστροφών".
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS