ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Παππά, Σπίρτζη, Ζαχαριάδη, Καφαντάρη και Λάππα στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Παππά, Σπίρτζη, Ζαχαριάδη, Καφαντάρη και Λάππα στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας
Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους το Μουζάκι

Τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Παππά, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, Χαρά Καφαντάρη, και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Σπύρο Λάππα.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους το Μουζάκι, όπου σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε γέφυρες, στο Κέντρο Υγείας της πόλης, σε οικίες και σε καταστήματα. Ακολούθησε περιοδεία στο κέντρο της Καρδίτσας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν το μέγεθος των καταστροφών, να συνομιλήσουν με πολίτες και επιχειρηματίες, καθώς και με φορείς της περιοχής.
Σε δηλώσει του ο κ. Παππάς εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους ανθρώπους που βιώνουν την οδύνη της απώλειας και ευχήθηκε στους ανθρώπους στο Μουζάκι, στην Αργιθέα, στα Φάρσαλα, στον Αλμυρό καλή δύναμη και υπομονή «για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επαναφέρουμε τη ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς».
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστερήσεων.
Η κατάσταση εδώ στο Μουζάκι είναι αποκαρδιωτική.
Η Αργιθέα είναι απολύτως αποκλεισμένη και οι πληροφορίες λένε ότι ούτε ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση ή την περιφέρεια δεν έχει δώσει το παρόν.
Μιλάμε για μια περιοχή στην οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις.
Και το υπουργείο Υποδομών με τους ανθρώπινους πόρους του και τις υπηρεσίες και όλη την υποδομή πρέπει αμέσως να κινητοποιηθεί για να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι άνθρωποι.
Και το υπουργείο Ανάπτυξης βεβαίως να μην καθυστερήσει τις αποζημιώσεις των καταστημάτων», τόνισε ο κ. Παππάς.
Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η παρουσία μας εδώ με εντολή του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα δηλώνει την συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφές .
Ο κυκλώνας Ιανός αναμενόταν εδώ και αρκετές ημέρες.
Δεν ήταν κάτι ξαφνικό ή έκτακτο.
Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά η περιφέρεια Θεσσαλίας, η πολιτική προστασία όφειλαν να ήταν απόλυτα προετοιμασμένες.
Δεν αρκούν τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του για να βρίσκονται οι πολίτες σε εγρήγορση.
Πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση ο ίδιος, η κυβέρνησή του, οι περιφερειάρχες και ο κρατικός μηχανισμός.
Δυστυχώς, δεν υπήρχε εγρήγορση και προετοιμασία στη Θεσσαλία».
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες, ο αποκλεισμός οικισμών και η απουσία συνεργείων ως τώρα, αποδεικνύουν την έλλειψη προετοιμασίας και ετοιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Επειδή το φαινόμενο θα μετατοπιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί σαν θεατής την κατάσταση και να συνδράμει με κινητοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει εγκαταλειφθούν οι πολίτες στις μεγάλες καθυστερήσεις που εδώ και 15 μήνες επανήλθαν στις αποκαταστάσεις των καταστροφών».
Ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
«Για τους αγνοούμενους ευχόμαστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «μια κρίσιμη και έκτακτη κατάσταση», τονίζοντας ότι «η  δράση θα πρέπει να είναι σε δύο επίπεδα: πρώτον, έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της καταστροφής ώστε να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες και όλες οι πρώτες ανάγκες των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την καταστροφή και, δευτερευόντως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους δήμους, τις περιφέρειες και την κεντρική διοίκηση ώστε την επόμενη φορά η περιοχή να είναι καλύτερα προετοιμασμένη».
«Θα μάθουμε να ζούμε με την κλιματική αλλαγή και τις κλιματικές ανακατατάξεις.
Χρειάζεται αποφασιστικότητα από όλους προκειμένου να μην μας βρίσκει απροετοίμαστους ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο όπως αυτό», κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS