Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kahlin: Ο Macron δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική - Κυρώσεις και εκβιασμοί όχι στην Τουρκία

Kahlin: Ο Macron δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική - Κυρώσεις και εκβιασμοί όχι στην Τουρκία
O εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας απαντά στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Macron 
Κι ενώ η Τουρκία προσπαθεί να βρει διέξοδο και να προσεγγίσει σε διάλογο την Ελλάδα συνεχίζει να στέλνει διφορούμενα μηνύματα ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μετά το μήνυμα Erdogan στο Twitter πως τον λόγο τώρα έχει η διπλωματία ο εκπρόσωπός του Ibrahim Kahlin ανάβει νέες φωτιές.
Συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος έγραψε: «ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι». Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος».

Image
Σήμερα, (20/9) ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kahlin, σε δηλώσεις του σε τουρκικά Μέσα απάντησε στις χθεσινές (19/9) δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Macron ότι «ότι η Άγκυρα έχει λάβει το μήνυμα» δηλώνοντας οτι «η Τουρκία δεν εκφοβίζεται με απειλές ή κυρώσεις».
Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου τόνισε ακόμη ότι «θα πρέπει να δούμε το νόημα των όσων είπε (ο Γάλλος πρόεδρος) και σε ποιο στρατηγικό πλαίσιο εντάσσονται.
Κατά τη γνώμη μου, ο Macron δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική. Η γλώσσα των κυρώσεων, των εκβιασμών και των απειλών δεν έχει αποτέλεσμα απέναντι στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να το κατανοήσουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης