Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ «στριμώχνει» τους τεχνολογικούς γίγαντες - Επιβάλει νέους κανόνες για την προστασία των πολιτών

Η ΕΕ «στριμώχνει» τους τεχνολογικούς γίγαντες - Επιβάλει νέους κανόνες για την προστασία των πολιτών
Εταιρείες που εμποδίζουν τους χρήστες να αλλάζουν πλατφόρμες ή τους αναγκάζουν να χρησιμοποιούν μόνο μία υπηρεσία θα έχουν κυρώσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά τα τελευταία χρόνια τρόπους, για να αναγκάσει τους κολοσσούς της τεχνολογίας να υπακούουν σε κανόνες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών και nα πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, στις ευρωπαϊκές χώρες που δραστηριοποιούνται.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times το σχέδιο που έχει εκπονήσει τελευταία η Κομισιόν, περιλαμβάνει μέτρα που αναγκάζουν τους τεχνολογικούς γίγαντες να διαλύσουν ή να πουλήσουν ορισμένες από τις ευρωπαϊκές τους δραστηριότητες, εάν η κυριαρχία τους στην αγορά θεωρείται ότι απειλεί τα συμφέροντα των πελατών και των μικρότερων αντιπάλων τους.
Η επιτροπή πρόκειται να προτείνει νέους κανόνες που ονομάζονται Digital Services Act έως το τέλος του 2020, οι οποίοι θα αναγκάσουν τις εταιρείες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για το περιεχόμενό τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά της ΕΕ, Thierry Breton, σε συνέντευξή του στους FT, δήλωσε ότι τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε ακραίες περιστάσεις, περιλαμβάνουν επίσης τη δυνατότητα αποκλεισμού των μεγάλων τεχνολογικών ομάδων από την ενιαία αγορά.
Οι Βρυξέλλες εξετάζουν επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης που θα επιτρέπει στο κοινό και τους μετόχους να αξιολογούν τη συμπεριφορά των εταιρειών σε τομείς όπως η φορολογική συμμόρφωση και η ταχύτητα με την οποία καταργούν παράνομο περιεχόμενο, αναφέρουν οι FT.
Σύμφωνα με τον Breton, δραστηριότητες όπως εταιρείες που εμποδίζουν τους χρήστες να αλλάζουν πλατφόρμες ή να αναγκάζουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν μόνο μία υπηρεσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρότερες κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης