Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lula (Βραζιλία): Στηρίζω όποιον μπορέσει να νικήσει τον Bolsonaro στις εκλογές του 2022

Lula (Βραζιλία): Στηρίζω  όποιον μπορέσει να νικήσει τον Bolsonaro στις εκλογές του 2022
«Είμαι έτοιμος να υποστηρίξω κάθε υποψήφιο που είναι αφοσιωμένος στους εργαζόμενους της Βραζιλίας και εναντίον του Bolsonaro», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας

Έτοιμος να υποστηρίξει οποιονδήποτε υποψήφιο μπορέσει να νικήσει τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Jair Bolsonaro στις εκλογές του 2022, δηλώνει  ο Luiz Inacio Lula da Silva.
«Είμαι έτοιμος να υποστηρίξω κάθε υποψήφιο που είναι αφοσιωμένος στους εργαζόμενους της Βραζιλίας και εναντίον του Bolsonaro», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας στο Reuters.
Σχετικά με το αν ο ίδιος θα συμμετάσχει στις επόμενες γενικές εκλογές, είπε ότι εξαρτάται από τα δικαστήρια.
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας έχει δύο καταδίκες για κατηγορίες περί διαφθοράς, που του απαγορεύουν να συμμετάσχει στις εκλογές εκτός εάν καταφέρει να τις ανατρέψει.
Ο χαρισματικός πρώην ηγέτης είπε ότι το Εργατικό Κόμμα του, γνωστό ως PT, θα υποστηρίξει αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου για να οικοδομήσει μία νέα αντιπολίτευση στον Bolsonaro, τον οποίο κατηγόρησε ότι οδήγησε τη Βραζιλία στη χειρότερη κρίση στην οικονομία και τη δημόσια υγεία με την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο Lula - ο οποίος κυβερνούσε τη Βραζιλία από το 2003 έως το 2010 - υποστηρίζει ότι οι υποθέσεις διαφθοράς εναντίον του είχαν πολιτικά κίνητρα για να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στην εξουσία ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ποινικές κυρώσεις μπορούν να ακυρωθούν από τα δικαστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης