Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Αξιοποιούμε τρία σημαντικά όπλα για να κρατήσουμε ασφαλείς τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων

Μιχαηλίδου: Αξιοποιούμε τρία σημαντικά όπλα για να κρατήσουμε ασφαλείς τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων
"Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διεξάγουμε εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού στις δομές όλης της χώρας και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ελεγχθεί όλες οι μονάδες σε όλη την επικράτεια», τόνισε η Δ. Μιχαηλίδου
«Στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ασφαλείς τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, αξιοποιούμε με μεθοδικότητα τρία πολύ σημαντικά όπλα», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών, εξήγησε ότι  «πρώτον, θεσπίσαμε νέα αυστηρότερα πρωτόκολλα, στα οποία προβλέπουμε με κάθε λεπτομέρεια, τόσο τα προληπτικά μέτρα για τη λειτουργία των δομών, όσο και ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.»
Ανέφερε πως «σε περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων έχουμε προβλέψει ακόμη και για την αντικατάσταση προσωπικού στις μονάδες που θα απαιτηθεί.»
«Δεύτερον», πρόσθεσε, «σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή, αλλά και τις αρμόδιες περιφέρειες, διενεργούμε συνεχείς ελέγχους για την τήρηση όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί».
Σκοπός των ελέγχων, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, «είναι κατ΄ αρχήν προληπτικός και ήδη διαπιστώνουμε υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης, καθώς οι παραβάσεις που εντοπίζονται αφορούν μικρό ποσοστό και φυσικά όπου διαπιστώνονται παραβάσεις επιβάλλονται άμεσα τα νέα αυξημένα πρόστιμα.»
«Τελευταίο και ιδιαίτερα σημαντικό όπλο», όπως είπε «είναι ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διεξάγουμε εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού στις δομές όλης της χώρας και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ελεγχθεί όλες οι μονάδες σε όλη την επικράτεια».
Ακόμη, η κ. Μιχαηλίδου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας, σημειώνοντας ότι «η κρίση της πανδημίας CoViD-19 ανέδειξε την αναγκαιότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα κινητοποίησης των βραχιόνων της περιφερειακής διοίκησης, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε την ανάγκη αποτελεσματικότερης διασύνδεσης του κορμού του κεντρικού κράτους, με τους περιφερειακούς αυτούς βραχίονες, ώστε να μπορούν να δοθούν αποτελεσματικές απαντήσεις στις προκλήσεις της πανδημίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης