Διεθνή

Kurz: Έπρεπε να λάβουμε νωρίτερα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αυστρία

Kurz: Έπρεπε να λάβουμε νωρίτερα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αυστρία
Προβληματισμένος ο Αυστριακός καγκελάριος για την κατάσταση στη Βιέννη
Τα νέα αυστηρότερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, που θα ισχύουν από τις 21/9 στην Αυστρία, λόγω της πρόσφατης εκ νέου αύξησης των νέων κρουσμάτων στη χώρα, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Sebastian Kurz ήθελε να υπάρξουν νωρίτερα.
«Είναι αλήθεια ότι ήδη από το τέλος του καλοκαιριού ήθελα να λάβω αυστηρότερα μέτρα», αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Oesterreich, για να προσθέσει ταυτόχρονα πως αυτό δεν μπορούσε να είναι μόνον δική του απόφαση, υπονοώντας προφανώς τους Πράσινους, τον εταίρο του Λαϊκού Κόμματος του στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Στη συνέντευξή του, ο Αυστριακός καγκελάριος, ασκώντας κριτική στην ελλιπή εφαρμογή των μέτρων, την οποία απευθύνει σαφώς κατά της Βιέννης, επισημαίνει ότι έχει την εντύπωση πως ορισμένοι υποτίμησαν την κατάσταση και δεν εφάρμοσαν έγκαιρα τα μέτρα που θα ήταν απαραίτητα.
Ο ίδιος, εκφράζει ταυτόχρονα την ελπίδα ότι η κατάσταση στη Βιέννη δεν θα βρεθεί εκτός ελέγχου, ενώ εμφανίζεται και πάλι πεπεισμένος ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό « μπορεί να εξομαλυνθεί το καλοκαίρι του 2021».
 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης