Τελευταία Νέα
Speculator

Το σκάνδαλο Valcke και αποκαλύψεις στα Ελβετικά δικαστήρια για το ρόλο του Έλληνα μεγιστάνα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Ντίνου Ντέρη

Το σκάνδαλο Valcke και αποκαλύψεις στα Ελβετικά δικαστήρια για το ρόλο του Έλληνα μεγιστάνα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Ντίνου Ντέρη
Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Ντέρης ισχυριζόμενος ασθένεια αλλά δικάζεται ερήμην
Απίστευτα περιστατικά διαδραματίζονται στην Ελβετική δικαιοσύνη τα οποία αφορούν και στην Ελλάδα. Ο Ντίνος Ντέρης ισχυρός παίκτης των δικαιωμάτων τηλεοπτικών αγώνων στην Ελλάδα και ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της TAF Sports η οποία έχει πουλήσει δικαιώματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη όχι την ελληνική αλλά την Ελβετική. Κατηγορείται ότι δωροδόκησε έναν πρώην αξιωματούχο  της FIFA με 1,5 εκ ευρώ  και συγκεκριμένα τον κ. Jerome Valcke.
Ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, εμφανίζεται να έστειλε μήνυμα στον Ντίνο Ντέρη τον Οκτώβριο του 2016, έξι μήνες πριν οι ελβετικοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ξεκίνησαν ποινική έρευνα εναντίον των δύο και ενός τρίτου επιχειρηματία τον Μάρτιο του 2017 στο οποίο ανέφερε τα εξής "Ντίνο, νομίζω ότι πρέπει να διαγράψετε όλη την αλληλογραφία μεταξύ μας, εκτός από αυτήν που σχετίζεται με το FIBA ή το SportUnited, αλλά οτιδήποτε άλλο, απλώς στα σκουπίδια",
Η SportUnited είναι η εταιρεία που ελέγχεται από τον κ. Valcke, και η οποία παρείχε συμβουλευτικές και συμβουλευτικές συμβάσεις με οργανισμούς όπως η FIBA, η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ.
Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη στην Ελβετία που ρίχνει φως στις ύποπτες συναλλαγές του  Valcke στο σκέλος των δικαιωμάτων και στην οποία δεν παρίσταται παρ ότι κατηγορούμενος  ο Ντίνος Ντέρης καθώς δήλωσε ασθενής επιχειρώντας την αναβολή της δίκης. Το δικαστήριο πάντως δεν έδωσε καμία σημασία στα περί ασθένειας και δικάζει ερήμην και τον κ. Ντέρη.
Ο Valcke την περασμένη Τετάρτη ανέφερε  στο δικαστήριο ότι μια πληρωμή 500.000 ευρώ από τον κ. Ντέρη ήταν στην πραγματικότητα ένα δάνειο. Και το δάνειο το ζήτησε και το πήρε γιατί δεν μπορούσε να καλύψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (11 εκατομμύρια δολάρια) σε προσωπικά χρέη.
Βέβαια τα είχε μπερδέψει με τα δάνεια καθώς νωρίτερα είχε πει ότι το 2017 τα δάνειά του ήταν 4 εκ ελβετικά φράγκα ενώ εμφάνισε το Ντίνο Ντέρη ως τον δικό του άνθρωπο ισχυριζόμενος ότι δεν έχει πολλούς ανθρώπους από τους οποίους μπορεί να ζητήσει χρήματα»
Υπενθυμίζεται ότι ο κ Valcke ήταν στη διοίκηση του επικεφαλής της FIFA Joseph Blatter, ο οποίος κατέληξε να παραιτηθεί λόγω σκανδάλων μαζί με την πλειοψηφία του ΔΣ της FIFA καθώς αποκαλύφθηκαν στοιχεία για δωροδοκίες τους.
Η ιστορία είναι παλιά αλλά εμφανίζεται με αποδεικτικά στοιχεία τον Απρίλιο του 2014, όπου ο Valcke ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνει  ζητά από το Ντίνο Ντέρη  ένα δεύτερο δάνειο αφού εξασφάλισε αρχικά 500.000 ευρώ.
Στο email που βρίσκεται στα αποδεικτικά στοιχεία της δίκης ο κ. Vlalcke γράφει «Γεια σου Ντίνο, μία ερώτηση. «Μεγάλη ιστορία. Πρέπει να βρω 1 εκατομμύριο ευρώ !!
Μπορείς να μου δώσεις ένα δάνειο που θα πληρώσω είτε τον επόμενο Δεκέμβριο είτε θα το κλείσουμε με μελλοντική μας συναλλαγή; "
Βέβαια ο Valcke ισχυρίζεται στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει δωροδοκία και δεν έκανε μια συμφωνία με χαρακτηριστικά διαφθοράς με το Ντίνο Ντέρη. 
Ωστόσο το Φεβρουάριο του 2014, ο Valcke είχε στείλει μήνυμα  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Ντέρη  λέγοντας του ότι «κάνουν ερωτήσεις για εσάς και γιατί σας προστατεύω» γεγονός που υποδηλώνει τη στενή σχέση τουλάχιστον των δύο ανδρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ντίνος Ντέρης κατηγορείται για δωροδοκία 1,25 εκατομμυρίων ευρώ, προς τον Valcke σε αντάλλαγμα για ευνοϊκή μεταχείριση της προσφοράς του για δικαιώματα ελληνικών και ιταλικών μέσων ενημέρωσης για 12 χρόνια . Το κακό γι αυτό είναι ότι πέρα από τον κ. Ντέρη υπάρχει εμπλοκή του κ. Valcke και με τον Πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν κ. Αλ-Κελάιφι.
Η δίκη συνεχίζεται και αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες αποκαλύψεις

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης