Σύψας: Lockdown τώρα στην Αττική για να μην ξεφύγει η πανδημία του κορωνοϊού – Κακό το σκηνικό

Σύψας: Lockdown τώρα στην Αττική για να μην ξεφύγει η πανδημία του κορωνοϊού – Κακό το σκηνικό
Η επιδημία έχει έντονη ανοδική τάση
Να επιβληθεί lockdown στην Αττική για να μην ξεφύγει η πανδημία του κορωνοϊού ζητά ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Ν.Σύψας.
«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.
Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει.
Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.
Έχουμε ένα κακό σκηνικό» είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Σύψας, ο οποίος επικαλέστηκε και τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου».
«Το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας – το lockdown»
Πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει.
Η Αττική είναι στο πορτοκαλί χρώμα και εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και η Αττική φθάσει στο «κόκκινο» τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα.
Μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο – όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας.
Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα κλείσουν και τα σχολεία» ανέφερε ο κ.Σύψας, επισημαίνοντας ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν μας προλάβει ο χειμώνας.
Όπως είπε ο κ.Σύψας, μεγάλο είναι το πρόβλημα μετάδοσης του ιού σε μετανάστες, καθώς μεγάλο ποσοστό αυτών που νοσηλεύονται ή βρίσκονται σε ΜΕΘ στην Αττική είναι μετανάστες.
«Γίνεται μεγάλη διασπορά του ιού όταν υπάρχουν φαινόμενα στον ίδιο χώρο να κοιμούνται 10-20 άτομα σε υπόγεια ή γκαρσονιέρες» τόνισε ο κ.Σύψας, υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS